23948sdkhjf

KUA er en kompliceret ombygning (#5)

Et betonbyggeri fra midten af 1970’erne udbygges både i længden og højden under tredje etape af Københavns Universitet Amager.
I samarbejde med CRM-Byggefakta sætter Building Supply i disse uger fokus på de 10 største igangsatte byggerier i 2014. I dag er turen kommet til tredje etape af Københavns Universitets Søndre Campus, som er nummer fem på listen.

Søndre Campus – KUA 3

Projekttype: Tilbygning, ombygning, anlægsarbejde, nedrivning
Areal: 48.000 kvm
Budget: 1.022 mio. kr.
Stadie: Råhus under opførelse
Projektperiode: Februar 2014-efterår 2016
Adresse: Njalsgade 80 2300 København S.
Byggeriet af KUA 3, der er den tredje og sidste etape i det samlede Søndre Campus-projekt, gik i gang i februar 2014 med B. Nygaard Sørensen A/S (BNS) som styrende råhusentreprenør. Råhuset skulle egentlig have stået færdigt nu, men opgaven med at få det gamle betonbyggeri til at bære har vist sig mere kompleks end beregnet. Det har forsinket råhuset med omkring ni uger:

- Når man udbygger et gammelt hus i højden, er det nødvendigt at gå ned under de gamle fundamenter for at gøre dem stærkere. Vi har foretaget store udgravninger og været nødt til at grundvandssænke meget mere end forventet. Hertil kommer, at vi har undervejs har fundet forurenet jord, og at de gamle fundamenter ikke helt ser ud, som man troede på forhånd, fortæller Klaus Peter Nielsen fra BNS.

Det gamle Københavns Universitet Amager blev egentlig opført som en midlertidig løsning på universitetets pladsproblemer. Med omdannelsen opgraderes byggeriet til KU’s nye Søndre Campus og hjemsted for op mod 5.000 ansatte og studerende ved de juridiske og teologiske fakulteter.

God rytme i tingene
KUA 3-byggeriet er opdelt i tre sektioner, og råhusdelen er afsluttet i den første. Her er Elindco Byggefirma netop nu i gang med opsætning af gibsvægge.

- Vi fik en langsom start på grund af forsinkelsen, men vi har fået en god rytme i tingene. Det kører planmæssigt, og logistikken på byggepladsen er super god, fortæller projektchef Poul B. Jørgensen.

Elindco, der også har været med til at bygge KUA 1, står for alle indvendige arbejder og den sidste finish på det 48.000 m² store byggeri. Målt på entreprisesum er kompletteringsopgaven til 135 mio. kr. virksomhedens næststørste gennem tiden.

Elindco har for øjeblikket seks funktionærer og 20 svende tilknyttet KUA 3-projektet. Ifølge Poul B. Jørgensen vil tallet stige i takt med, at håndværkerne kommer i gang med de næste sektioner.

Trods forsinkelsen på råhuset forventer projektets totalrådgiver fortsat, at tidplanen med aflevering i tredje kvartal 2016 vil blive overholdt.

Artiklen er en del af temaet De største byggerier.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078