23948sdkhjf

Kreative visioner for Haderslev sygehus

Tre tegnestuer præsenterede i sidste uge deres visioner for anvendelsen af Haderslev Sygehus
Idéerne spændte fra gokartbane i kælderen over aktive seniorboliger til spa og messecenter.

- Vi har fået nogle virkelig gode bud på en ny fortælling for sygehuset. Det er spændende at se, hvordan man med nogle enkle greb kan forandre sygehuset fra et super rationelt og brutalistisk hus til et åbent, venligt og tilgængeligt sted. Det viser værdien i at hyre nogle dygtige arkitekter til at tænke nyt, siger direktør i Freja ejendomme Karen Mosbech.

Freja ejendomme havde bedt tre tegnestuer om at udarbejde et idékatalog for sygehuset for at få en så bred palet som muligt på et tidligt tidspunkt i processen.

Ny type messecenter eller aktive seniorboliger
Dagens første oplæg kom fra tegnestuen We architecture. De foreslog at opdele huset, få mange forskellige aktører ind og skabe en række synergieffekter. For eksempel kunne en del af basen omdannes til en ny type messecenter med biludstillinger, en anden del udnyttes til spa og en tredje del huse mikrobryggeri. Alle ville kunne drage fordel af hinanden. Tårnet kunne rumme hotelværelser med flotte udsigter ud over Haderslev Dam. Forudsætningen for omdannelsen var at åbne facaderne og begrønne omgivelserne.

Tegnestuen Transform foreslog, at man kunne bruge landskabet aktivt i fortællingen af huset. Lars Bendrup fra tegnestuen viste et billede fra Villa d’Estes flotte haveanlæg uden for Rom og overførte tankerne til sygehusets naturskønne område. Her var også forslag til, hvordan man kunne skabe nogle lyse boliger med smuk udsigt. Transform arbejdede med tre scenarier: Et scenarie med seniorboliger, et andet med uddannelsesinstitutioner med fokus på idræt og et tredje scenarie med shoppingcenter.

New Nordic
Sidste tegnestue Polyform viste, hvordan sygehuset kunne transformeres til et eksklusivt sted med udgangspunkt i et New Nordic tema. Med det unikke landskab kunne man skabe et sted med et rent og naturligt udtryk, som ville skabe international opmærksomhed. Det kunne være et konferencecenter eller et erhvervscenter med smukke rekreative omgivelser. I stedet for at se sygehuset som en stor klods skulle man se det som et monument over velfærdssamfundet og et landmark på lige linje med herregårde, kirker og gravhøje.

Borgmester i Haderslev Kommune var mødt op til præsentationen sammen med en række af kommunens embedsmænd. Han er ikke i tvivl om, at idékatalogerne kan sparke gang i udviklingen af sygehuset:

- Det var virkelig flot. Arkitekterne kiggede på huset med helt nye øjne og kom med nogle idéer, som vi ikke havde set før. Det var en god oplevelse. Jeg glæder mig til at vise projekterne frem i byrådet, siger H.P. Geil.

Ideerne fra de tre tegnestuer skal nu samles i ét stort idékatalog. Derefter planlægger Freja ejendomme at afholde en stor konference om Haderslev Sygehus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.147