23948sdkhjf

Favrskov: Udbud på Elbæk Alle annulleret

Buddene på at bygge det nye botilbud og aktivitetscenter på Elbæk Allé var alt for dyre.
Mandag 19. januar 2015 var der licitation på byggeriet på Elbæk Allé. Alle de firmaer, der har budt ind på opgaven har ramt over det budgetterede beløb på 56,9 millioner kroner. Det laveste bud ligger 22,3 millioner kroner over det forventede resultat. Det højeste bud 38,9 millioner kroner over. Det skriver Favrskov Kommune på sin hjemmeside.

- Hovedårsagen til overskridelsen er, at Aarhus Arkitekterne, der har tegnet den nye bygning, har valgt løsninger, der er for dyre. Det har arkitekterne erkendt og påtaget sig ansvaret for, skriver Favrskov Kommune på sin hjemmeside.

Samtidig er der en generelt stigende byggeaktivitet i det østjyske område, hvilket har betydet lidt højere priser end forventet på byggeri.

Det betyder, at udbuddet nu skal gå om. Dermed gør Favrskov Kommune brug af den omprojekteringsklausul, der er indbygget i rådgiverkontrakten.

Social og Sundhed, Teknik og Kultur og Aarhus Arkitekterne arbejder sammen på at finde en løsning, der kan bringe projektet videre, samtidigt med, at anlægsøkonomien hænger sammen.

Ændringerne vil blive prioriteret så de bærende ideer omkring indretning og funktionalitet i bebyggelsen i videst muligt omfang bibeholdes.

Der arbejdes på at få processen omkring udbuddet gjort så kort som muligt, så planen, om at byggeriet kan være færdigt i september 2016, holder. Samtidig vil arkitekterne blandt andet se på, om der kan findes byggemetoder, der kan nedbringe byggetiden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047