23948sdkhjf

Vandkunsten og BCVA vinder kontrakt i Hvidovre

Tegnestuerne skal udarbejde en helhedsplan for udviklingen af Hvidovre Bymidte.
Arkitektfirmaerne Vandkunsten og BCVA har skrevet kontrakt med Hvidovre Kommune om løsning af et parallelopdrag for udviklingen af Hvidovre Bymidte.

Firmaerne skal sammen med hver deres samarbejdspartnere i løbet af 2015 give deres bud på, hvordan en kommende ny bymidte i Hvidovre skal se ud. Opdraget tager udgangspunkt i områdets historie; i kommunens planstrategi og vision, og løsningen skal findes i en proces med høj grad af borgerinddragelse.

- Vi har valgt at lægge bymidte-opgaven ud som et parallelopdrag, fordi det giver os flere perspektiver på bymidten og dermed i sidste ende en bedre løsning, siger borgmester Helle Adelborg og understreger samtidig, at parallelopdraget giver mulighed for en høj grad af borgerinddragelse, som er noget, kommunalbestyrelsen har stort fokus på:

- Bymidten er et område, som mange borgere har følelser for og meninger om, så derfor er det vigtigt, at alle får en mulighed for at bidrage til processen.

Valgt på erfaringerne
Hvidovres kommunalbestyrelse har valgt at stille opgaven til Vandkunsten, fordi firmaet har stor erfaring med udarbejdelse af helhedsplaner og bymidteprojekter, blandt andet Skovlunde Bymidte i 2014.

BCVA er valgt, fordi det er en ung tegnestue, som i tidligere projekter har arbejdet med sammenhængen mellem by, byrum og bygninger og fornyelse af eksisterende byområder. BCVA arbejder lige nu med en helhedsplan for et område i Hvidovres nabokommune, Brøndby.

Begge tegnestuer har erfaring med borgerinddragelse, og til bymidte-opgaven i Hvidovre har Vandkunsten allieret sig med SNE Architects og Carlberg/Christensen, mens GHB Landskabsartikekter og MOE Rådgivende ingeniører er med i BCVA’s team.

Starter med workshop
I starten arbejder arkitektfirmaerne frem mod en åben workshop for Hvidovres borgere og politikere i begyndelsen af marts, hvorefter de forskellige scenarier skal udstilles og vurderes af et bedømmelsesudvalg bestående af borgere, politikere og fagpersoner.

I august vil der igen være en workshop for borgerne, og hele parallelopdraget slutter i oktober 2015. Herefter skal helhedsplanen for en ny bymidte i Hvidovre behandles politisk, og det forventes, at selve entreprise-opgaven bliver sendt i udbud i december 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125