23948sdkhjf

Entreprenørafdelingen i Tønder får arbejdsmiljøpris

Tønder Kommunes entreprenørafdeling fik torsdag uanmeldt besøg af borgmester Laurids Rudebeck, der hædrede afdelingen for at sætte sikkerhed og effektivitet på dagsordenen
Smilene hos medarbejdere og ledere i Tønder Kommunes entreprenørafdeling var torsdag formiddag lidt bredere end normalt. De havde nemlig netop modtaget Tønder Kommunes interne risiko- og arbejdsmiljøpris 2014.

Det skete, da borgmester Laurids Rudebeck til stor overraskelse for entreprenørerne torsdag morgen kom på uanmeldt besøg. Med sig havde han skulderklap og hæder.

- I har sammen skabt en arbejdsplads, hvor I arbejder effektivt og møder omverdenens forventninger uden at gå på kompromis med det sunde og sikre arbejdsmiljø. Det har I grund til at være stolte af, udtalte borgmester Laurids Rudebeck.

Som det synlige bevis på hæderen havde borgmesteren medbragt både blomster, diplom og en check på 10.000 kroner.

Entreprenørafdelingen modtager prisen for at sætte et ekstraordinært fokus på medarbejderinddragelse, effektivisering og forebyggelse af arbejdsulykker. Dermed skabes forudsætningerne for et sikkert og sundt arbejdsmiljø.

Det er sket gennem en proces, hvor entreprenørafdelingen har etableret selvforvaltende teams, der har fået større medindflydelse på arbejdets tilrettelæggelse og udførelse, hvilket har hævet ansvarsfølelsen og givet bedre trivsel.

Men ikke blot trivslen er blevet forbedret, det er sikkerheden og effektiviteten også. Således har medarbejdere og ledelse sat systematik på dagsordenen. Alt materiel har faste pladser og faste anvendelsesmuligheder, ligesom der er etableret faste adgangsveje, kørebaner og fodgængerområde på arbejdsområderne.

Det har resulteret i mindre spild og bedre sikkerhed med markant færre arbejdsulykker og sygedage til følge.

I alt modtog Tønder Kommune 12 indstillinger til risiko- og arbejdsmiljøprisen. De indstillede arbejdspladser havde alle på den ene eller anden måde udført værdifulde initiativer og idéer, som forbedrer arbejdsmiljøet på de pågældende arbejdspladser.

Vinderen er udpeget af en dommerkomité bestående af både chefer og medarbejdere fra alle Tønder Kommunes forvaltninger.

Det er fjerde gang, Tønder Kommune uddeler den interne risiko- og arbejdsmiljøpris. Tidligere er hæderen tilfaldet afdeling Høllevang under Toftlund Distriktsskole samt plejecentrene Møllevangen i Agerskov og Lindevang i Løgumkloster.

Fakta:
Formålet med prisuddeling er at styrke arbejdet med risikostyring og forebyggelse af arbejdsskader inden for organisationen Tønder Kommune. Med udgangspunkt i kommunens værdigrundlag skal prisen være med til at synliggøre de gode initiativer og inspirere andre arbejdspladser og medarbejdere i organisationen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094