23948sdkhjf

Et lokalt fyrtårn i Aarhus trækker sig tilbage

LE34 siger farvel til en engageret medarbejder, der har været med til at præge Aarhus bys positive udvikling gennem de seneste 30 år.
Landinspektør Hans Jørgen Ovesen har valgt at gå på pension den 31. marts 2015. Dermed siger LE34 farvel til en dygtig og engageret medarbejder med en dyb lokal forankring.

Efter en kort ansættelse som assistent i Aarhus blev Hans Jørgen i 1990 selvstændig, idet han overtog en andel i det tidligere landinspektørfirma Windinge, Møller og Liendgård på Skt. Pauls Kirkeplads. Efter en svær start med dårlige tider for byggeriet voksede firmaet stille og roligt, og sammen med kompagnonerne Ove Kristensen og Sten Bo Andersen omdøbte Hans Jørgen Ovesen firmaet til HOS Landinspektørerne A/S med kontorer på Katrinebjergvej i Aarhus og Vesselbjergvej i Hadsten.

En attraktiv storby
Da Aarhus midtby halvfemserne gennemgik en del byfornyelse var Hans Jørgen Ovesen involveret, idet han foretog mange karréopmålinger, før arbejdet med gårdsaneringer gik i gang. De data, som blev indsamlet, sikrede at restaureringsarbejdet foregik ud fra et opdateret kortgrundlag, hvilket betød at det nedslidte byområde fik en skånsom behandling til glæde og gavn for beboerne.

Aarhus kommune har i årene udviklet sig kraftigt med planlægning og realisering af mange nye lokalplaner der dannede det planmæssige grundlag for nye boligområder. Perioden har derfor været præget af et godt samarbejde med offentlige og private bygherrer omkring opførelse af en del boligprojekter.

Senest i forbindelse ved etableringen af et nyt lokalplanområde i Solbjerg på et areal, der var bar mark for blot fem år siden. I dag rummer området mere end 300 parceller, hvoraf mange allerede er taget i anvendelse. Hans Jørgen havde ansvaret for at gennemføre de matrikulære ændringer, således at de nye byggegrunde var klar til nye indflyttere.

Udviklingen er i årene gået i retning af sygehusnedlægninger og opførelse af storsygehuse. Det gav mulighed for at arbejde for det tidligere Aarhus Amt, idet Hans Jørgen har forestået alle afsætninger på daværende Skejby Sygehus og foretaget detaljeret opmåling af Amtssygehuset, som netop er solgt til Aarhus Kommune.

For Region Midtjylland har Hans Jørgen været rådgiver i det grundlæggende arbejde forud for udarbejdelse af ny lokalplan for området ved Psykiatrisk Hospital i Risskov, ligesom han har udført matrikulært arbejde på Det Nye Universitetshospital i Skejby.
Læs mere om: LE34
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079