23948sdkhjf

Ny Windowmaster-ejer har høje eksportambitioner

Erik Boyter placerer sig i topledelsen med det formål at skabe en dansk eksportsucces.
Danske eksportsucceser skabes ikke af sig selv. Det ved Erik Boyter, som har siddet i topledelsen i Pressalit og har været partner i kapitalfondsselskabet Odin Equity Partners.

- Jeg mener, at WindowMaster har et stort vækstpotentiale – særligt i udlandet. Det er min ambition at bringe virksomheden til et nyt niveau. Forudsætningerne i form af dygtige medarbejdere og innovativ teknologi er til stede, siger Erik Boyter.

Sidste år kom han i kontakt med VKR Holding, der ønskede at fokusere på kerneforretningen og derfor søgte en ny ejer af WindowMaster. Den 5. februar overtog Erik Boyter ejerskabet over WindowMaster og indtog positionen som administrerende direktør.

Fokus på nordeuropa
I første omgang prioriterer Windowmaster de nordeuropæiske markeder ned til Schweiz og Østrig. For virksomheden fokuserer på de lande, hvor klimaforholdene er ideelle til naturlig ventilation. Derudover ser den nye ejer og administrerende direktør også muligheder i USA.

Windowmaster har salgskontorer i Schweiz, Tyskland og England.

- Vi skal udnytte vores salgskanaler, bygge partnerskaber op og sælge til facade- og vinduesfabrikanter. Der er store muligheder for selskabet, siger Erik Boyter.

Rundtur i Europa
Som søn af Pressalit-stifteren Mogens Boyter har Erik Boyter udviklet ivæksættertrangen fra barnsben. I 1992 startede Erik som salgskonsulent i Pressalit, hvor han de første år opdyrkede markedet i Spanien.

To år senere stod Frankrig for tur og i 1996 vendte Erik tilbage til Århus, hvor han indtog stillingen som international salgsdirektør.

I 1998 døde Mogens Boyter, hvorefter Erik indgik i ledelsen sammen med sine to brødre. Fra 2005 og fem år frem var han bosiddende i London med familie, hvorfra han blandt andet varetog Pressalits international aktiviteter. Indtil 2008 fungerede Erik som Group Board Director for Pressalit Group.

Bestyrelsesmedlem i flere virksomheder
Herudover har han været bestyrelsesmedlem i en række virksomheder indenfor byggematerialeindustrien og er fortsat aktivt bestyrelsesmedlem i Johannes Fog A/S og Skandi-Bo A/S.

I 2009 ønskede Erik at prøve kræfter med nye udfordringer og indtrådte efterfølgende som partner i danske kapitalfondsselskab Odin Equity Partners, der investerer i mindre og mellemstore virksomheder.

Erik Boyter er oprindeligt økonomiuddannet på Handelshøjskolen i Århus og på London Business School, og har efterfølgende gennemført en Global Executive MBA fra IESE Business School i Barcelona.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078