23948sdkhjf

Sygehustilbud smadrer budget

Supersygehuset i Gødstrup skal gennem en spare- og skæreøvelse sammen med entreprenører
Det ny supersygehus i Gødstrup ved Herning må skære i projektet. Det skriver Dagbladet Licitationen.

En voldsom budgetoverskridelse i en af sygehusets største enkeltentrepriser betyder, at udbuddet annulleres. I stedet indledes forhandling med de tre entreprenører, der har afgivet tilbud med henblik på at skære alt overflødigt væk.

Der er tale om sygehusprojektets facadeentreprise med blandt andet teglfacader, lette facadeelementer, alu-beklædning, lamellofter, tagarbejde, døre, vinduer og altaner.

Det kan eksempelvis betyde, at vi må fjerne altaner og vinduesbånd og finde alternativer til det skitserede, men der vil ikke blive lavet besparelser, som får indflydelse på husets funktionalitet, siger Michael Hyllegaard, projektchef på DNV-Gødstrup.

Om baggrunden for den alvorlige budgetoverskridelse siger han til Dagbladet Licitationen:

- Jeg vil nøjes med at konstatere, at totalrådgiveren ikke har formået at kalkulere opgaven på rette vis. Der er tale om en forholdsvis stor forskel.

Henning Thomsen fra Arkitema er projektleder for totalrådgiverkonsortoriet Curativa.

- Vi må erkende, at markedet ikke har kunnet komme med en pris, der matcher budgetrammen. Hvis skyld det er, kan man kun gisne om. Jeg regner med, at vi allerede i næste uge kan gå i gang med en forhandlingsrunde. Jeg har fået positiv tilbagemelding fra to af de tre entreprenører og forventer også at få det fra den sidste, siger han til Dagbladet Licitationen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093