23948sdkhjf

Sønderborgs strandpromenade bliver renoveret

Den 900 meter lange Strandpromenade i Sønderborg, står foran en tiltrængt renovering af støttemur og belægning.
I første omgang skal det dog undersøges, hvad der gemmer sig under promenaden. Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Der har de senere år flere gange været tilløb til at gøre noget ved Strandpromenaden, men nu forvandles tilløbet til virkelighed. Der er afsat penge i budgettet i år og de to næste år til, at sidevæggen ud mod vandet renoveres, og at belægningen på selve stien fornyes.

Frode Sørensen, formand for teknik- og miljøudvalget i Sønderborg Kommune, glæder sig:

- Promenaden har længe trængt til et løft. Trods sin tilstand er den et vældigt aktiv nu, og jeg tror på, at mange flere vil bruge den og nyde området, når den sættes i stand. Nu er vi i første omgang spændt på at se, hvad der gemmer sig under asfalten, og dernæst bliver det spændende at finde den helt rigtige belægning, som både er langtidsholdbar, nem at vedligeholde og tager sig flot ud, så den lever op til den smukke beliggenhed, den har, siger han.

Promenade fra 1848
Allerede i næste uge går Jorton A/S i gang med at foretage nogle forundersøgelser, som skal afsløre, hvad der findes under belægningen:

- Promenaden er fra 1848, så vidt vi ved, og der findes ikke nogen tegninger af, hvordan den er bygget op. Vi er faktisk ret spændte på, hvad der gemmer sig, for det har jo betydning for, hvor gennemgribende en renovering og genopbygning, vi står over for, siger ingeniør i Sønderborg Kommune, Holger C. Duus.

Det er alene støttemuren og belægningen, der renoveres. I forbindelse med arbejdet, som ventes afsluttet om halvandet til to år, vil dele af Strandpromenaden i perioder være spærret. Der vil i området blive sat infotavler op, som fortæller om det forestående projekt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125