23948sdkhjf

Svendborg Architects vinder svensk konkurrence

Tegnstuen samarbejder med Karavan og Structor om byrums-projektet “Där våra vägar korsas”.
Den svenske by Gävle har to byrum: en gennemgående å som løber fra nord til syd samt en promenadepark, som ligger fra vest til øst. Vores projekt åbner styrker og giver ny adgang til disse byrum, skriver Svendborg Architects i en pressemeddelelse.

- Vi gør det med store trafikomlægninger, ny terrasser, kunstinstallationer, pavilloner samt belægninger og beplantning. Den udvidede promenade bliver et moderne byrum, men med same krydsende bevægelsesmønster som i den eksisterende park. Heraf titlen: “hvor vore veje krydses”.

Projektet omfatter også en udvidelse af et eksisterende bibliotek som får nye læsepladser ved åen og Silverfruns Torg, samt to nye restauranter een på torvet, og een ved åen.

Femte svenske opgave
Mellem det ny Silverfruns Torg og Slottet etableres boliger, handel og kulturbyggeri som en ny typology kaldet “semi-stad” en typologi som er både urban og grøn, privat og offentlig, et rumligt “filter” mellem park og by. Den første etape skal realiseres I 2016-2017.

De øvrige deltagende teams i konkurrencen var: BIG - Bjarke Ingels Group, Nivå Landskaparkitekter samt Nyréns Arkitektkontor

Med denne 1.præmie har Københavnsbaserede Svendborg Architects vundet sin femte opgave i Sverige. I 2014 præmieredes Svendborg Architects for bedste realiserede byggeri i Sigtuna, og i januar i år flyttede de første beboere ind i første etappe af Uppsala Entre: et Svendborg Architects byggeri på i alt 25.000 kvadratmeter, skriver tegnestuen i pressemeddelelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093