23948sdkhjf

Højt til vejrs med lethed og styrke

Omme Lift stræber højt og har sammen med LINAK skabt den optimale løsning for deres trailerlifte ved hjælp af actuatorer.
Kunden har altid ret – også når han stiller høje krav. Og virksomheden Omme Lift har kunder, der bogstavelig talt stiller sky-høje krav. De vil nemlig løftes højt til vejrs – gerne op til 30 meter op i luften. Det skal foregå sikkert og stabilt, og kurven skal kunne drejes fra side til side efter behov. Og så må liften helst ikke veje ret meget, selvom den skal kunne lastes med 200 kilo. Nåh ja, og prisen skal selvfølgelig være god.

Resultatet har krævet mange og lange overvejelser, men det er lykkedes at skabe en serie lifte, der kan spændes efter en stor personbil, og som opfylder kundernes krav.

En af hemmelighederne er at benytte lette komponenter, og en af de væsentligste er den elektriske actuator, der sørger for, at en operatør med et tryk på en knap, kan flytte liftens kurv præcis derhen, hvor han får den bedst mulige rækkevidde til sit arbejde.

- Det er utrolig vigtigt for vores kunder, at nå så højt som muligt – så let som muligt. Og med actuatoren fra LINAK har vi lavet en konstruktion, der på én gang er meget let og meget stabil. Samtidig har de brug for det størst mulige arbejdsområde, for det mindsker antallet af opstillinger af liften, som tager tid og dermed penge fortæller Omme Lifts indkøbschef, Peder Bjerregaard.

Tryghed i højden
Trailerliften er en teleskoplift, der kan spændes efter en større personbil. Teleskopet køres ud ved hjælp af hydraulik og stabiliseres af fire støtteben. For enden af teleskopet sidder den kurv, der transporterer operatøren og hans værktøj. Det være sig malerudstyr, vinduespudsergrej eller lignende. Fra kurven kan han selv styre, i hvilken retning han vil bevæge sig via actuatorens kontrolboks.

Ommes trailerlifte bruges primært udendørs til facade-, tag- og kvistarbejde, vinduespudsning, malerarbejde og træbeskæring. Men også indendørs i sportshaller og indkøbscentre, ser man liftene fra Omme i arbejde. De laves i flere forskellige modeller og spænder fra den mindste med en rækkevidde på 10 meter til den største, der når helt ud i 30 meter.

Noget af det vigtigste for Omme Lift og deres kunder, er at brugerne kan føle sige trygge, selv når de hænger oppe i liftens fulde højde. Derfor har de arbejdet målrettet mod en lift, der er stærk, stabil og let at styre.
- Vi har været på banen i mange år, og vi har altid slået på god kvalitet. Derfor lå det også ligefor at vælge LINAK som vores leverandør, for de står for den samme høje kvalitet. Og det har vi ikke fortrudt. Vi har haft et rigtig godt samarbejde, og de har løbende lavet produktforbedringer, som passer til vores maskiner. Det er et samarbejde, som bare kører uden problemer, og det betyder meget for os, siger Peder Bjerregaard.

Actuatoren
Omme Lift benytter LINAKs LA 30, en elektrisk, lineær actuator. Actuatoren består af tre hovedkomponenter: en elmotor, et gear og en spindel. Spindel-delen er indkapslet i et inderrør, der fungerer som stempelstang. Inderrørets lineære føring udgøres af et fast yderrør. Omme Lift havde nogle helt specifikke krav: Kraft, slidstyrke og præcision. Actuatoren skulle være stærk nok til at klare at dreje kurven helt stabilt og i en passende hastighed. Det kan den, fordi den har en kraft på 4000 Newton.

Den skulle kunne modstå vind, vejr og støv. Og fordi den sidder i et lukket system med en tæthedsgrad på IP66, er det ikke noget problem.

Og ikke mindst skulle den sørge for, at kurven kan drejes og justeres med meget stor nøjagtighed, så operatøren kan udføre sit arbejde så sikkert, præcist og hurtigt som muligt.

Kilde: Linak - www.linak.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11