23948sdkhjf

Gågade i Esbjerg får ny belægning

Første etape af omdannelsen af Kongensgade er i fuld gang.
Lige nu er det kun midlertidig asfaltbelægning, der udgør gågaden i Kongensgade på stykket fra Smedegade til Jyllandsgade. Det skriver Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse.

Esbjerg Kommune går nu i gang med at fjerne asfaltbelægningen i Kongensgade og lægge den permanente granitbelægning.

- Vi valgte at lægge en midlertidig asfaltbelægning i vinter af hensyn til julehandlen og tilgængeligheden til butikkerne. Nu er vi klar til at få lagt granitbelægningen, så det bliver den borgergade, som vi har lagt op til, siger formand for Teknik & Byggeudvalget, Anders Kronborg.

Gågaden i Esbjerg blev etableret i perioden 1979-1983. Indretningen af gågaden er stort set uforandret, bortset fra enkelte opdateringer – for eksempel nye lamper i 2006.

Første etape af renoveringen af Kongensgade mellem Kirkegade og Smedegade og strækningen i Smedegade fra Kongensgade til Borgergade forventer Teknik & Miljø at være færdig med til oktober 2015.

Belægningen i Smedegade mellem Kongensgade og Borgergade bliver en granitbelægning i bølgemotiv, inspireret af granitbelægningen i Torvegade. Der bliver lavet et aktivitetsbånd i den østlige side af gaden med plads til udeservering og ophold. Smedegade bliver samtidig en forbindelse ned mod den nye havnepromenade i Havnegade og broen ”Landgangen” til Dokhavnen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14