23948sdkhjf

Amager Bakke er halvvejs

Verdens mest moderne og uden tvivl også mest spektakulære affaldsforbrændingsanlæg er halvvejs - til tiden og til prisen.
Amager Bakke, et af landets største offentlige byggeprojekter, markerede i går toårsdagen for første spadestik med besøg af blandt andre finansminister Bjarne Corydon (S) og Københavns overborgmester Frank Jensen (S).

Det var samtidig en markering af, at man er halvvejs, skriver dagbladet Licitationen.

Amager Bakke bliver verdens mest moderne og miljørigtige affaldsbaserede energianlæg, når det efter planen er klar til ibrugtagning i sommeren 2017 og skal sikre fjernvarme til store dele af Storkøbenhavn.

Tidsplanen holder
- Tidsplanen holder. Vi kom noget bagud i starten, da det viste sig, at der skulle piloteres ud over det forventede, og det indebar, at vi måtte forcere fasen med betonarbejdet. Forsinkelsen er nu indhentet, siger projektchef Lars Juel Rasmussen til Licitationen.

Arbejdet med opførelsen af de 3,8 mia. kroner dyre anlæg går nu ind i en ny fase. 2015 bliver således, hvad projektchefen kalder "store montageår", hvor anlæggets enorme maskiner og tekniske installationer skal hejses ind i bygningen, inden ståloverbygningen kan gøres færdig og bygningen lukkes.

Amager Bakke er tegnet af Bjarke Ingels Group og bliver verdens første energianlæg med rekreativt anlæg på toppen. Bygningen måler 200 meter i længden og 85 meter i højden. Skorstenen får en højde på 125 meter. Ibrugtagning vil efter planen ske medio 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093