23948sdkhjf

TKD bygger 34.500 kvadratmeter i Køge

Første spadestik til det allerførste byggeri i Køges stationsområde er taget. I de kommende måneder bygges p-kælderen.
Stationsområdet i Køge står over for en gennemgribende udvikling over de næste par år, hvor TK Development skal opføre 34.500 kvadratmeter byggeri til butikker, biograf, boliger, erhvervslokaler og offentlig service som led i byudviklingsprojektet Køge Kyst.

Det første byggeri, som skal ligge umiddelbart nord for Køge Station, opføres i et konsortiesamarbejde mellem Køge Kommune og TK Development. Parterne har netop stukket spaden i jorden til byggeriet, som kommer til at rumme en Irma, en Fakta og to mindre butikker i stueetagen – og genoptræningscenter på 1. og 2. sal.

- Dette er startskuddet til den fantastiske udvikling, bymidten i Køge gennemgår de næste par år, siger Køges borgmester, Flemming Christensen.

Sammen med genoptræningscenteret indretter Køge Kommune et multirum, en café, et daghjem og 30 aflastningsboliger. De nye faciliteter, som efter planen åbner i foråret 2017, skal på hver sin måde være med til at styrke sundheden i Køge Kommune og samtidig skabe mulighed for nye alliancer mellem frivillige foreninger, borgere og Køge Kommune.

Som det allerførste tager TK Development nu fat på den nye parkeringskælder. Fra oktober 2015 opføres selve bygningen oven på parkeringskælderen – med fire butikker og genoptræningscenter. Parkeringskælderen skal senere forbindes til et nyt parkeringshus, som kommer til at ligge lige ved siden af. LM Byg A/S står for parkeringskælderen med Arkil A/S som underentreprenør, mens GVL Entreprise A/S skal stå for arbejderne med at opføre butikker og genoptræningscenter.

I løbet af foråret begynder TK Development også at etablere det nye indkøbsstrøg "Strædet", som kommer til at indgå i et loop, der forbinder Torvet med Køge Station og det kommende Kulturtorv. "Strædet" er også navnet på det samlede detailhandelsprojekt i Stationsområdet, som TK Development for nylig har solgt til det finske ejendomsselskab Citycon.

- Vi glæder os til at overtage det færdige butiksbyggeri i 2017, og vi ser mange muligheder i Strædet og i Køge som handelscentrum - også på grund af hele den vækst, som så tydeligt kendetegner Køge i disse år, siger Lise Madsen fra Citycon i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156