23948sdkhjf

Hansson & Knudsen præsterer nyt rekordoverskud

Den fynske entreprenør voksede sidste år på både top- og bundlinje, mens ordrebeholdningen for 2015 er den største nogensinde.
- Vi har et nyt rekordoverskud og er steget 23 procent i omsætning, mens vi har ansat en del nye mennesker, så det har været et rigtigt sjovt år med mange spændende opgaver.

Ordene tilhører Povl Christensen, der som adm. direktør i Hansson & Knudsen kan se på de netop offentliggjorte regnskabstal for 2014 med stor tilfredshed. Også det indeværende regnskabsår tegner til at blive et positivt af slagsen for entreprenørvirksomheden, der er hjemmehørende i Odense.

- Vi går ind i 2015 med en rekordstor ordrebeholdning, så for indeværende regnskabsår forventer vi et resultat, der mindst er på niveau med 2014, konstaterer direktøren.

Afvigelser skal risikovurderes
Ifølge Povl Christensen er det især en opstramning af virksomhedens procedurer, der har været medvirkende til at styrke bundlinje samt sende overskudsgraden op på 4,5 procent i det seneste regnskabsår.

- Vi er blevet gode til at risikovurdere alle sager, så vi ikke ryger ud i opgaver, der giver tidsmæssige problemer. Vi har et standardskema, som vi bruger til at gennemgå opgaverne med dagbog, tidsplan og diverse andre ting. Hvis der er alvorlige afvigelser herfra i forhold til normalen, så skal opgaven vurderes i en lille gruppe, vi har nedsat, før vi eventuelt tager den, forklarer Povl Christensen.

Fokus på intern rekruttering
Som nævnt har Hansson & Knudsen udvidet medarbejderstaben, der er gået fra cirka 400 til 450 ansatte over det seneste års tid. Men direktør Povl Christensen frygter, at en lignende udvidelse kan blive mere besværlig i en nær fremtid, hvor kvalificeret arbejdskraft bliver en mangelvare.

- Vi har en masse dygtige mennesker ansat, og ind til videre synes jeg, det er gået rimeligt med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft inden for alle faggrupper. Men jeg har da også en fornemmelse af, at det ikke bliver lettere at finde gode folk fremadrettet, så vi satser også meget på at rekruttere internt i virksomheden, pointerer Povl Christensen.

Optimisme og lav rente trækker op
Han hæfter sig i øvrigt ved, at stadig flere virksomhedsledere kommer med forholdsvis positive udmeldinger og håber, at det kan være et længe ventet startskud til, at det private byggeri kan aflaste det offentlige i forhold til at trække væksten.

- Jeg håber, der kommer mere gang i det private erhvervsliv, og jeg synes også, jeg fornemmer en spirende optimisme flere steder fra. Den optimisme kan – sammen med den lave rente – forhåbentlig satte mere skub i tingene allerede i år, lyder ønsket fra Povl Christensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109