23948sdkhjf

Byggeri København vil forebygge karteller

Som led i en større indsats over for bygge-og anlægsbranchen har Byggeri København indledt samarbejde med Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.
Byggeri København, der er et selvstændigt selskab under Københavns Kommune, arbejder på at forebygge og afdække eventuelle karteller bag Københavns Kommunes bygge- og anlægsopgaver.

Selskabet har derfor valgt at indgå i et samarbejde med Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen som en del af en større indsats over for bygge-og anlægsbranchen.

- Vi skal sikre, at københavnernes skattekroner bruges fornuftigt, og at vi får mest muligt byggeri og renovering for pengene. Det får vi heldigvis fra langt de fleste af vores leverandører. Men karteller gør vores byggerier dyrere, og det er helt uacceptabelt, siger direktør i Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune, Anne Skovbro.

Med det nye samarbejde sætter kommunen ind for i højere grad at sikre, at der altid bygges til den rigtige pris.

- Forhåbentlig har vores indsats en afskrækkende effekt på de virksomheder, der måtte overveje at koordinere deres tilbud på bygge- og anlægsopgaverne. Samarbejdet kan også afsløre konkrete overtrædelser af konkurrenceloven, siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing.

For at forebygge karteller og identificere eventuelle tegn på karteller har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen blandt andet indsamlet data fra hovedentrepriser ét år tilbage for sammen med Byggeri København at analysere tegn på karteller. Parterne har desuden systematisk gennemgået tilbudsmaterialet på tre aktuelle byggeopgaver for at se efter tegn på eventuelle karteller.

Byggeri København administrerer og vedligeholder Københavns Kommunes ejendomsportefølje og er i dag en af Danmarks største administratorer på området.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094