23948sdkhjf

Trimmet og lærende byggeri

På medlemsmødet den 18. september blev foreningen Lean Construction's studiepris overrakt til Mo Dorthea Poulsen for hendes 7. semester specialerapport på konstruktørstudiet på Københavns Erhvervsakademi. Specialet har titlen Trimmet/Lærende Byggeri.
Mo Dorthea Poulsen har for hendes 7. semester specialerapport på konstruktørstudiet på Københavns Erhvervsakademi modtaget Lean Construction's studiepris 2007.

Specialet har titlen Trimmet/Lærende Byggeri.

Specialets fokus var at undersøge, hvordan trimmet byggeri integreret med teorier for læring kan tænkes at påvirke arbejdsprocesserne, samt hvilke udfordringer det skaber for aktørerne på byggepladsen. Resultatet er blevet en model for integration af trimmet byggeri og lærende byggeri. I en vekselvirkning mellem styret udvikling og læring ”nedefra og op” kan opnås en synergi bl.a. gennem kompetenceudvikling og den selvstyrende byggeplads. De nye roller for håndværkerne og byggeledelsen samt proceslederrollen udpeges som væsentligste parametre for forandringen og de mulige resultater.

Henrik Mielke overrakte prisen og begrundede den bl.a. med, at Mo har lavet et velskrevet og gennemarbejdet projekt med en interessant problemstilling. Den benyttede metode er konsekvent og grundig. Især er fremstillingen af trimmet byggeri og den lærende organisation gjort klart og overbevisende. Desuden inddrages tidligere erfaringer fra forsøgsbyggerier m.m. på en god måde.

Projektet giver gode forslag til indsatsområder, der kan understøtte, at læringen på byggepladsen finder sted.
Valget af projektet som vinder af studieprisen bygger især på, at Mo har skrevet et flot og selvstændigt speciale og ikke bare angrebet læringsproblematikken i byggeriet, men også den svære forandringsproces. Hun har med succes identificeret muligheder og barrierer med fokus på håndværkerne og byggeledelsen.

Kilde: Lean Construction.dk - www.leanconstruction.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11