23948sdkhjf

Nyt boligbyggeri fuldender trilogi

73 hypermoderne, arkitekttegnede ejerlejligheder skyder op på kanten af Havnefronten. Kommende beboere kommer til at bo midt imellem det gamle og det nye København.
Boligbyggeriet Lanternen på Islands Brygge er søsterhus til Sekstanten og Kompasset – alle er de tegnet af arkitekterne schmidt hammer lassen. Onsdag den 3. oktober blev der fejret rejsegilde på det nye byggeri.

- Lanternen fuldender vores bolig-trilogi på Islands Brygge. En af de helt klare ambitioner har været at skabe en arkitektonisk sammenhæng mellem de tre bebyggelser. Tårnmotivet er et gennemgående træk, ligesom vi med et delvist åbent stueplan har skabt et tværgående kig til Havnefronten. Det giver en fornemmelse af at være ved vandet uanset hvor man bor, forklarer Ole Bjørn Petersen, der er sagsarkitekt hos schmidt hammer lassen.

Det nye byggeri indeholder 73 ejerlejligheder – hvoraf godt halvdelen ifølge bygherren JM Danmark er solgt eller reserveret på nuværende tidspunkt.

Der er tale om lyse, minimalistiske og funktionelle boliger med lette nærmest svævende glasaltaner – hvor sidstnævnte på grund af sin ambitiøse og lette konstruktion ifølge arkitekten har skabt udfordringer for såvel rådgivere som entreprenører.

Selvom byggeriet er ultramoderne, så giver beliggenheden i det charmerende gamle industriområde, hvor sojakagefabrikken tidligere lå – og hvor de høje siloer stadig står – en karakteristisk kontrast imellem det gamle og det nye København.

- Havnestaden ved Islands Brygge er i høj grad kontrasternes land – og det er helt klart med til at gøre området interessant og attraktivt for mange boligkøbere. I Lanternen får man både spændende arkitektur, en bolig i særklasse og en af de bedste beliggenheder i København, siger Morten G. Fossum, der er adm. direktør for JM Danmark.

Facts om Lanternen
Areal: 11.000 m2
Byggesum: DKK. 120 mio. ex. moms
Opførelsesår: 2006-2008
Opgavetype: Bygherrehenvendelse
Bygherre: JM Danmark
Arkitekt: schmidt hammer lassen K/S
Totalentreprenør: MTHøjgaard
Lanternen har fået sit navn fra de markante, dobbeltlange vinduer, som dominerer facaden foroven, og om aftenen står som lysende lanterner mod havneløbet. Den 100 meter lange L-formede facade er beklædt med lys tegl.

Rundt om bygningen er der græsgrønne, bakkede arealer, med plads til udeaktiviteter, mens parkeringspladserne er gemt under terræn.

Om Schmidt hammer lassen
Schmidt hammer lassen er en international arkitektvirksomhed med arkitektur- og designopgaver i Danmark, Norden, Europa, Mellemøsten og Asien.

Herhjemme er schmidt hammer lassen først og fremmest kendt for udvidelsen af Det Kongelige Bibliotek - ’Den sorte diamant’, ARoS Aarhus Kunstmuseum, DGI Byen i København og Grønlands Kulturhus i Nuuk.


Kilde: Schmidt hammer lassen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.115