23948sdkhjf

MT Højgaard opfører ”fyrtårn” for naturvidenskaben

Danmarks største bygge- og anlægsvirksomhed MT Højgaard har netop fået kontrakt på at skulle bygge Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro. Bygningen skal vise sig selv frem som et stykke fungerende naturvidenskab med synlige installationer, så man kan se, hvordan et hus både modtager og forbruger energi.
MT Højgaard har netop fået kontrakt på at skulle bygge Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro. Det nye vartegn for byen bliver et fyrtårn for naturvidenskaberne, som skal besøges af elever fra folkeskoler, gymnasier og tekniske skoler.

Naturvidenskabernes Hus er tegnet af det unge arkitektfirma NORD og er rundt med fire etager. Morten Rask Gregersen er partner i Nord arkitektfirma og siger om huset, at det rent arkitektonisk er en fantastisk opgave, også at skulle medvirke til at inspirere børn og unge til at arbejde med naturvidenskabelige fag i fremtiden. Han betegner det som et nationalt problem, at de unge ikke tænder på naturvidenskab. Det håber han, huset kan være med til.

- Det bliver et arkitektonisk ikon bygget på en stor grund med tilhørende park. Vi har forsøgt at skabe en koncentreret bygning med mulighed for interaktion med alle de ting, der kommer til at foregå i bygningen, siger Morten Rask Gregersen.

Hos Midtjysk Center for Videndeling, der er bygherre på projektet, er man glade for, at det er et velrenommeret og velrespekteret firma, der har vundet hovedentreprisen.

- Vi har fuldt og helt tillid til, at de hos MT Højgaard kan løse opgaven,« siger direktør Mai Louise Agerskov. Den nye bygning skal stå færdig i 2009, og målet er, at der skal være mulighed for at foretage den form for undervisning, man ikke kan på de gængse institutioner.

Byggeriet opføres i partnering. Dvs. byggeprojektet udføres under en fælles målsætning, formuleret ved fælles aktiviteter og baseret på fælles interesser mellem parterne i projektet dvs. bygherre, entreprenør og arkitekter.

Bag projektet står erhvervsliv, offentlige myndigheder og uddannelsesverdenen i fællesskab og pengene til at realisere projektet kommer fra Realdania, Poul Due Jensens Fond, Viborg Kommune, Hedeselskabet, Nordea Danmark Fonden og flere andre fonde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141