23948sdkhjf

Kontrol med vandhaner strammes op

Myndighederne strammer nu op om kontrollen med danske vandhaner for at sikre, at forbrugerne fremover fortsat har rent drikkevand af høj kvalitet. Bl.a kan det være nødvendigt at stille nye krav til vandhane-producenterne om hvor meget nikkel, en vandhane må afgive til vandet. Indsatsen for at sikre, at der kun er godkendte vandhaner på markedet, skærpes.
Opstramningerne kommer som reaktion på et program på TV2 om markedet for vandhaner, import af ulovlige vandhaner fra Kina og rent drikkevand. Bag beslutningerne står Miljøstyrelsen, den ny By- og Landskabsstyrelse og Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Myndighederne strammer nu op om kontrollen med danske vandhaner for at sikre, at forbrugerne fremover fortsat har rent drikkevand af høj kvalitet. Bl.a. kan det være nødvendigt at stille nye krav til vandhane-producenterne om hvor meget nikkel, en vandhane må afgive til vandet. Indsatsen for at sikre, at der kun er godkendte vandhaner på markedet, skærpes.

Godkendelsesordningen for vandhaner kaldes VA-godkendelse. Erhvervs- og Byggestyrelsen har ansvaret for ordningen.

Der er en ny hjemmeside, hvor man kan tjekke om vandhaner er godkendte. Hjemmesiden åbnede den 22. oktober med information om de vandhaner, som er VA-godkendte og dermed lovlige på det danske marked.

Adressen er: www.godkendtevandhaner.dk .

Kilde: Erhvervs- og Byggestyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094