23948sdkhjf

Norisol opkøber stor norsk virksomhed

Danskejede Norisol, der er en af Skandinaviens største leverandører af teknisk isolering, har opkøbt norske NSL ISO Gruppen, der tæller ca. 500 ansatte og årligt omsætter for 300 millioner NKR. Dermed styrker Norisol sin position og tager yderligere et skridt på vejen mod at blive markedsledende i Norden
Norisol køber norske NSL ISO Gruppen og tager endnu et skridt på vejen mod at blive den førende leverandør af teknisk isolering i Norden.

Matcher markedets krav
NSL ISO Gruppen har primært haft fokus på at udbygge sin spidskompetence inden for stilladsentrepriser og overfladebehandling, mens Norisol Norge har satset på markedet for isoleringsløsninger. Med opkøbet har Norisol Norge således opnået ekspertise inden for alle tre forretningsområder, hvilket er en nødvendighed for at operere på det norske marked og matche kundernes ønsker.

- Der er sket en kraftig konsolidering på det skandinaviske marked. Med opkøbet af NSL ISO Gruppen står vi stærkt, fordi de to selskaber har kompetencer, der komplementerer hinanden og matcher markedets krav, fortæller administrerende direktør Peter Stenderup Jensen, Norisol A/S.

Forventet øget omsætning
Med opkøbet satser Norisol på at opnå en synergieffekt mellem de to virksomheders mangeårige erfaringer og viden inden for projektopgaver samt vedligeholdelsesarbejde. Norisol Norge har stået stærkt på onshore-installationer, mens NSL ISO Gruppen har stor ekspertise på offshore-markedet.

Administrerende direktør Peter Stenderup Jensen forventer derfor en stigende omsætning, så koncernen efter købet når ca. 900 millioner DKK i 2008.

Flere ansættelser
Norisol har erhvervet NSL ISO Gruppen med vækst for øje, og opkøbet vil derfor ikke berøre selskabets medarbejdere.

- Vi ønsker at udnytte synergien mellem de to selskaber og ser det som en spændende udfordring at integrere de to. Fyringer er ikke en del af planen, tværtimod regner vi med at ansætte endnu flere kompetente medarbejdere, fortæller Peter Stenderup Jensen.

Han understreger desuden, at købsprocessen har været ført i en positiv dialog, at begge parter er tilfredse med aftalens udfald, og parterne er enige om ikke at offentliggøre købsprisen.

- Forhandlingen har været en lang og interessant proces, men jeg mener, Norisol og NSL er et meget godt match, og at NSL har fået den bedst mulige partner for en succesfuld fremtidig udvikling, siger ejer og administrerende direktør Martin Husebø. Han tilføjer, at fremtiden byder på nye store muligheder i den engelske del af nordsøen, hvor NSL netop har indgået en større aftale.

Travlhed i hele koncernen
Der er travlhed på flere fronter i Norge - fra en omfattende isoleringsopgave på Snøhvit, der er et af de store gasfelter i Nordnorge, til indretning og isolering af H-6 borerigge på Stord ved Bergen samt isolering og aptering af 4 supply-både på Aker Langstein-værftet i Tomrefjorden. De danske og svenske afdelinger kan ligeledes rapportere om spændende projekter og et generelt meget højt aktivitetsniveau. Så Norisol koncernen fortsætter den positive udvikling fra de seneste år.

Kilde: Norisol

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094