23948sdkhjf

Krav om standardisering af udbudsmateriale udsat

Den 1. januar 2007 trådte bekendtgørelse om krav til anvendelse af Informations- og Kommunikationsteknologi i byggeri - Det Digitale Byggeri - i kraft. Kravet om standardisering af udbudsmateriale, beskrivende mængdefortegnelse samt mængdeudtræk fra en bygningsmodel er udsat til ikrafttrædelse den 1. januar 2009.
I bekendtgørelsen er det fastlagt, at anvendelsen af Det Digitale Byggeri for renovering, om- eller tilbygning af bygninger træder i kraft den 1. januar 2008. Det samme gør sig gældende for de specifikke krav om standardisering af udbudsmateriale, beskrivende mængdefortegnelse samt mængdeudtræk fra en bygningsmodel.

Erhvervs- og Byggestyrelsen har besluttet, at kravet om standardisering af udbudsmateriale, beskrivende mængdefortegnelse samt mængdeudtræk fra en bygningsmodel er udsat til ikrafttrædelse den 1. januar 2009.

Baggrunden for dette er, at der ikke på nuværende tidspunkt foreligger de for branchen nødvendige fælles udbudsopmålingsregler som grundlag for at kunne udarbejde den beskrivende mængdefortegnelse. De fælles udbudsopmålingsregler forventes at foreligge medio 2008 med henblik på, at der kan foretages en implementering hos de berørte aktører i erhvervet inden ikrafttrædelsen den 1. januar 2009.

Vejledningsmateriale mv. i forbindelse med anvendelsen af Det Digitale Byggeri ved renovering, om- og tilbygning forventes at foreligge primo 2008.

Læs mere om det digitale byggeri på Erhvervs- og Byggestyrelsens hjemmeside

Kilde: Erhvervs- og Byggestyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094