23948sdkhjf

Certificerede gulve fra Hørning Parket Fabrik

Miljøministeriet har netop gennemført en renovering af gulvene i ministersekretariatet og de tilhørende møderum. De nye massive trægulve er produceret på et bæredygtigt grundlag og stammer fra Hørning Parket Fabrik.
Endnu er kun 1-2 % af verdens skove certificerede efter de globale miljøordninger FSC og PEFC, og det dækker langt fra efterspørgslen. Men da Miljøministeriet i efteråret skulle renovere gulvene i ministersekretariatet og de tilhørende møderum, var der ikke tvivl om, at det gamle linoleum skulle afløses af massive trægulve produceret på et bæredygtigt grundlag - og det lykkedes.

Specialkonsulent Henrik Zentner fra Miljøministeriet fortæller, at der blev lagt vægt på at finde et gulv, der passede til ministeriets fint renoverede bygninger af ældre dato, og som også var præsen- tabelt. I forlængelse heraf henvendte ministeriet sig til Træbranchens Oplysningsråd for at få et overblik over, hvor man kunne købe certificeret træ, og det førte efterfølgende til, at man valgte FSC-certificerede egeparketstave fra Hørning Parket Fabrik.

Som FSC-certificeret er Hørning Parket Fabrik godkendt til at indkøbe, forarbejde og videresælge træ, der har det anerkendte mærkat. Og det er noget, der ifølge marketingkoordinator Mette Würtz Hansen betyder meget for virksomheden:

- Ved valg af træleverandør lægger vi stor vægt på, at leverandøren er seriøs i forhold til miljøspørgsmål. Men i mange områder, hvor tropiske skove er truede, kommer truslerne i de fleste tilfælde fra skovrydning eller afbrænding og ikke fra kommerciel udnyttelse af den oprindelige skov.

- Tværtimod kan man sige, at der hvor kommerciel skovdrift foregår på et bæredygtigt grundlag, er den med til at give træet den værdi, som giver lokalbefolkningen og skovejerne et inticament til at bevare skoven. Derfor er FSC-certificeringen vigtig som led i at fremme bæredygtighed, og vi har et mål om løbende at øge forbruget af certificeret træ og andet træ fra bæredygtigt skovbrug.

Kilde: Hørning Parket Fabrik

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079