23948sdkhjf

Entreprenører får forenklet nøgletalssystem

Store administrative lettelser venter entreprenørerne først i 2008, når Erhvervs- og Byggestyrelsen og Velfærdsministeriet reviderer reglerne for nøgletal. Antallet af data, der skal indberettes, reduceres med 60 procent.
Entreprenører, som giver tilbud på statsligt og alment byggeri, skal levere en række oplysninger – nøgletal – der dokumenterer deres resultater i forbindelse med tidligere byggeopgaver. Formålet er at synliggøre virksomhedernes kompetencer og derved forbedre kvaliteten og produktiviteten i byggeriet.

Erhvervs- og Byggestyrelsen og Velfærdsministeriet har nu besluttet, at forenkle nøgletalssystemet, så virksomhederne skal indberette langt færre data. Ændringerne planlægges gennemført 1. april 2008. Dermed sker der en betydelig forenkling af entreprenørernes arbejde med at indhente data til beregning af nøgletal.

Konkret betyder de ændrede regler, at antallet af spørgsmål, som entreprenørerne og underentreprenører skal besvare, fremover vil blive reduceret med ca. 60 %. Underentreprenørerne vil fremover blive helt fritaget for at indberette oplysninger. Ændringerne indebærer, at data for arbejdstimer og data til beregningen af arbejdskraftproduktivitet udgår af nøgletalssystemet. Disse data har lagt beslag på mange ressourcer i virksomhederne, men skønnes ikke at have afgørende betydning for de statslige og almene bygherrer, der skal beslutte, hvem der skal udføre nye byggerier.

Forenklingen vil blive gennemført med to nye nøgletalsbekendtgørelser for hhv. det statslige og det almene byggeri.

Erhvervs- og Byggestyrelsen og Velfærdsministeriet har nedsat en arbejdsgruppe, som skal komme med forslag til en ny version af nøgletalssystemet i 2009. Arbejdsgruppen skal bl.a. vurdere mulighederne for at skabe administrative lettelser gennem digitalisering.

Kilde: Erhvervs- og Byggestyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094