23948sdkhjf

Verdens største leverandør af tagmaterialer skifter navn til Monier

Navnet og logoet ændres, men produkterne er stadig de velkendte, nemlig Dantegl, B&C, B&C Protector, Hollander, Nortegl, Minster og KDN. Disse tagløsninger blev tidligere produceret og solgt af Lafarge Roofing, en division af byggematerialekoncernen Lafarge.
Nu skabes et nyt varemærke for tagmaterialer, globalt, på nordisk plan og i Danmark. Navnet er Monier.

I foråret 2007 købte den franske kapitalfond PAI Partners aktiemajoriteten (65 %) i tagstensproducenten Lafarge Roofing. De resterende 35 % ejes stadig af Lafarge. De nye ejerforhold betyder, at den verdensomspændende leverandør af tagmaterialer 1. januar 2008 skiftede navn til Monier, der allerede er et kendt varemærke i USA, Australien og dele af Asien.

Sammen med navneændringen får virksomheden også nyt logo, som i de kommende måneder vil dukke op på husfacader, på lastbiler, i brochurer og annoncer.

Et tag består af meget mere end tagsten. Set udefra og på afstand, så har taget ikke ændret form og udseende de sidste mange år, men det er langt fra hele sandheden, for moderne tagløsninger er under konstant udvikling. Det handler om form, materialer og funktion, men også om metoder og teknik. Samtidig stilles der stadigt større krav fra markedet, for kvalitet handler i dag ligeså meget om service som om selve produktet. Byggebranchen og forbrugerne kræver komplette systemer og løsninger snarere end blot produkter.

Monier er garant for fremtidens tagløsninger. Monier har ikke blot et bredt sortiment af tagsten men leverer også komplette tagsløsninger, der foruden tagsten omfatter specialsten, tilbehør, undertag og mulighed for levering direkte på taget. Monier har fokus på komplette tagløsninger, hvilket gør tagkøbet langt nemmere for både forbrugere, forhandlere og håndværkere.

På verdensplan har Monier koncernen 12.000 ansatte, mere end 200 produktionsenheder og er repræsenteret i 46 lande på fire kontinenter. I Norden og Baltikum har Monier salg og produktion i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland og Litauen. I Danmark beskæftiger Monier 120 medarbejder på hovedkontoret i Aalborg, Volstrup Teglværk ved Sæby og Hersomværket nord for Viborg.

På Hersomværket produceres de populære B&C betontagsten, den mest benyttede tagløsning på danske tage, og på Volstrup Teglværk fremstilles de klassiske Dantegl tagsten. På det nordjyske teglværk, som i 2008 kan fejre sin 110-års fødselsdag, er der i øjeblikket stor byggeaktivitet.

Det eksisterende produktionsanlæg, hvor der fremstilles vingetagsten, har gennemgået en større renovering og modernisering. Det eksisterende teglværk udvides med yderligere 5.000 m², der kommer til at rumme en helt ny produktionslinje til falstagsten. Det første spadestik blev taget i oktober 2007, og efter planen skal de første falstagsten produceres på Volstrup Teglværk i 2009.

Kilde: Monier A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14