23948sdkhjf

schmidt hammer lassen vinder grønne masterplaner

schmidt hammer lassen vinder konkurrencen om to masterplaner, der skal finde grønne og bæredygtige løsninger i planlægningen af fremtidens bymiljøer i henholdsvis Estland og Kina.
schmidt hammer lassen har trukket det længste strå i to internationale konkurrencer om byplanlægning i henholdsvis Estland og Kina. Der er tale om to masterplaner som fokuserer på at finde grønne, bæredygtige løsninger i planlægningen af fremtidens bymiljøer.

schmidt hammer lassens nye masterplaner omfatter i alt et areal på ca. 900.000 m2. Det svarer omtrent til det til det dobbelte areal af den meget omtalte Carlsberg-grund i Valby.

Ecobay i Tallinn
Ecobay er en masterplan for et bæredygtigt byområde placeret i et naturskønt område i Estlands hovedstad Tallinn. Der er tale om en ny selvstændig blandet bydel, hvor 10.000-15.000 mennesker får deres daglige gang, når bydelen står færdig om 10-15 år. Bydelen får plads til både boliger, nærbutikker, børnehaver, skoler samt erhverv og grønne, rekreative områder. Samtidig arbejdes der med en gennemgribende aktivering af havnefronten, med havnepromenade, kajpladser, caféer o. lign.

Masterplanen for Ecobay i Tallinn udarbejdes for OÜ MALM Invest I tæt samarbejde med Buro Happold Consulting Engeneers, byplanlæggerne Møller & Grønborg og en række andre førende internationale rådgivere med speciale indenfor bæredygtig masterplanlægning.

Kinesisk masterplan
I Kina har schmidt hammer lassen vundet en indbudt konkurrence om masterplanen for bydelen Tian Yi Town i den kinesiske by Wuxi – ofte kaldet ‘little Shanghai’ som følge af de seneste års hastige udvikling.

Bydelen anlægges som tre forbundne øer i et lavtliggende vådlandsområde mellem blå kanaler og oversvømmede rismarker. Vandet trækkes helt ind mellem de enkelte bebyggelser, så der både skabes nærhed til vandet for beboerne, men samtidig også indirekte belysning fra vandspejlet og naturlig køling af alle offentlige bygninger. Hele denne nye bydel er formet af lokale studier af vinden og solens bevægelse og har skabt en poetisk og stærk "bølgeformet" byplan.

Masterplanen er den første af i alt tre faser som til sammen skaber Tian Yi Town. Schmidt hammer lassens plan omfatter et blandet byområde med boliger, butikker, offentlig administration, børneinstitutioner mv. Et af grundprincipperne er da også, at de godt 21.000 beboere i denne første etape af Tian Yi Town får alle dagligdags funktioner inden for en radius af kun fem minutters gang. Dette vil minimere behovet for biltrafik i byen og gøre det muligt at anlægge store dele af bydelens centrum som egentlige fodgænger- og cykelzoner.

Tian Yi Town masterplanen udvikles for bygherren Sunshine 100 i samarbejde med de Londonbaserede konsulenter indenfor bæredygtighed fra WSP GROUP og nystartede danske PK3 landskabsarkitekter.





Kilde: schmidt hammer lassen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094