23948sdkhjf

200 grunde undersøges for forurening i Nordjylland

Undersøgelserne har fokus på jord- og grundvandsforurening.
I 2015 kan grundejere cirka 200 steder i Nordjylland se frem til at få deres grund undersøgt for jord- og grundvandsforurening.

De indledende undersøgelser har til formål at afklare om typisk forurenende aktiviteter såsom autoværksteder, renserier, maskinstationer, olieoplag mm., har forårsaget forurening af jorden og grundvandet. Det skriver Region Nordjylland på sin hjemmeside.

- Undersøgelserne er en del af den samlede indsats på jordforureningsområdet, der blandt andet også omfatter undersøgelser og oprydninger på steder i Nordjylland, hvor allerede kendte jordforureninger udgør en risiko for grundvand eller menneskers sundhed, siger Kenn Bloch Mortensen, kontorchef for Jordforurening og Råstoffer i Region Nordjylland.

Fokus på grundvandsområdet
De senere år har regionen haft fokus på grundvandsområdet. I 2014 var cirka 80 procent af de indledende forureningsundersøgelser målrettet mod at afklare om jordforureninger kunne udgøre en risiko for grundvandet under de undersøgte grunde.

Undersøgelserne i 2015 igangsættes over to omgange. Den første halvdel af undersøgelserne er allerede igangsat, og de berørte grundejere er blevet kontaktet af Region Nordjylland.

Indledningsvis er der tale om 100 lokaliteter fordelt i de nordjyske kommuner Hjørring, Frederikshavn, Jammerbugt, Aalborg, Rebild og Mariagerfjord. Den anden halvdel af undersøgelserne i 2015 er planlagt til at skulle igangsættes efter sommerferien.

Kortet viser de steder, hvor regionen udfører indledende undersøgelser i 1. halvår af 2015. Viser de kommende undersøgelser en jordforurening, som udgør en risiko for grundvandet eller menneskers sundhed, vil grundene indgå i Region Nordjyllands videre prioritering med henblik på at afklare risiko og evt. fjerne risikoen fra forureningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11