23948sdkhjf

Christensen & Co. bag nyt forskningscenter

Christensen & Co Arkitekter (CCO) og Landic Property har i konkurrence med flere andre konsortier vundet opgaven om at udvikle et 70.000 m² stort biomedicinsk forsknings- og uddannelsescenter for Karolinska Instituttet i det sydlige Stockholm. Det ambitiøse byggeri omfatter en samlet investering på over 1 milliard.
Christensen & Co Arkitekter har sammen med Landic Property skabt det vindende forslag til et nyt stort forskningscenter i Stockholm.

Christensen & Co Arkitekter (CCO) og Landic Property har i konkurrence med flere andre konsortier vundet opgaven om at udvikle et 70.000 m² stort biomedicinsk forsknings- og
uddannelsescenter for Karolinska Instituttet i det sydlige Stockholm. Det ambitiøse byggeri omfatter en samlet investering på over 1 milliard.

Den bærende idé i projektet er at samle forskning og undervisning i et spændende og kreativt miljø, hvor selve organiseringen af huset aktivt hjælper forskerne til at samarbejde, skabe faglig synergi og krydsbestøvning mellem institutioner og forskergrupper. Bygningen omfatter både forskning og undervisning og en lang række speciallaboratorier for både institutioner og private virksomheder.

Det nye center er samlet omkring to store lyse atrier, som indeholder zoner for undervisning, brainstorm og sociale aktiviteter. Op gennem etagerne samles alle de særlige fællesfunktioner i markante, næsten svævende glasæsker i klare farver, der spænder på tværs af de over 20 meter brede atrier, sådan at der etableres en dynamisk arkitektonisk iscenesættelse af den tværgående faglige synergi i bygningen. Oven på disse etableres frodige hængende haver med mulighed for åbne studie- og mødezoner mellem planter og træer, hvor studerende og forskere kan mødes og udveksle idéer og tanker.

De lyse atrier kobler sig til bydelens centrale torv gennem en transparent og udadvendt stueetage med både restauranter og butikker, således at bygningen kommer til at udgøre en urban generator i bydelen.

Tommy Hoff, som er Direktør i Stockholms Landstings ejendomsselskab Locum, der har stået for udbuddet af opgaven, knytter følgende kommentar til CCO´s forslag:

- Forslaget var interessant - et moderne forsknings- og uddannelsescenter, med en spændende udformning og en profil der vil give en ekstra dimension til området.

- BioCity er vores tredje internationale konkurrencesejr på inspirerende forsknings- og undervisningsbyggeri, i løbet af kun 18 måneder, udtaler Michael Christensen, direktør på CCO og fortsætter:

- Det viser, at vores satsning på at udvikle koncepter for fysiske miljøer, som fremmer kreative og innovative processer og skaber arkitektoniske rammer for nytænkning og innovation, giver resultater.

Det vindende projekt fra CCO er udført i samarbejde med de svenske ingeniørfirmaer WSP og Incoord. Projekteringen er allerede igangsat, og bygningen skal stå færdig i starten af 2011.

Kilde: Christensen & Co. Arkitekter - www.christensenco.dk/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079