23948sdkhjf

Lindpro vil opruste med nyansættelser

En række udskudte entrepriseopgaver står nu foran at skulle udføres, og det kommer til at medføre en udvidelse af medarbejderstaben.
Lindpro har netop offentliggjort regnskabstallene for 2014, som viser en tredobling af bundlinjen, selv om omsætningen faldt med 13 procent.

Læs også: Lindpro tredobler overskuddet

Den faldende omsætning skyldes for en stor dels vedkommende, at Lindpro har måttet se fire store entrepriseopgaver udskudt, så de ikke indgår i 2014-regnskabet. Nu står opgaverne så foran at skulle eksekveres, og det vil medføre nyansættelser hos teknikentreprenøren, som ellers har reduceret antallet af gennemsnitlige ansatte fra 1.027 i 2012 til 877 i 2014.

- Når entrepriseaktiviteten er faldet så meget, som den er, så har vi været nødsaget til at tage kapacitet ud. Men på det seneste har vi vundet mange entrepriseopgaver samtidig med, at de udskudte opgaver kommer i gang, og det betyder selvfølgelig, at vi skal til at tage folk ind, siger Peter Kaas Hammer, der har beklædt posten som adm. direktør i Lindpro siden juli 2013, til Building Supply.

Servicedelen udvikler sig organisk
Mens det altså går op og ned for entreprisedelen i Lindpros forretning, så har serviceområdet vist sig at være anderledes konstant.

- Service udvikler sig fortsat stabilt og har præsteret at udvide sig rent organisk. Her er fremdriften som sådan ikke drevet af det offentlige, men af de private virksomheder. Så det er min forhåbning, at den optimisme, som vi ser nu i dansk økonomi, vil smitte af på de ting, som virksomhederne har haft planlagt i løbet af de seneste år. Det vil smitte yderligere positivt af på vores service, siger Peter Kaas Hammer og nævner blandt andet energioptimering og bygningsvedligehold som områder, hvor flere private virksomheder formentlig har planer om at investere, så snart overskuddet vender tilbage.

Intet loft for overskudsgrad
Det er dog ikke markedet, der skal skabe kommende forbedringer af bundlinjen hos Lindpro. Det ansvar hviler på teknikentreprenøren selv, understreger direktøren, som kunne se overskudsgraden hævet til 3,4 procent i 2014, hvilket nærmer sig rekordåret 2008, hvor Lindpro nåede 4,4 procent.

De 4,4 procent behøver dog ikke repræsentere et loft, som Lindpro ikke kan gennembryde.

- Vi befinder os i et marked, der er fladt. Konkurrencen er intens og hård. Og i takt med, at markedet formentlig kommer til at vækste lidt, vil der blive rift om ressourcerne. Men kan vi blive ved med at udvikle forretningen på samme måde som de sidste 1½ år, så kan vi også realisere bedre indtjeningsmarginer. Det sker bare ikke, fordi markedet ændrer sig, men fordi vi selv bliver bedre, understreger Peter Kaas Hammer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093