23948sdkhjf

Lund & Staun finder niche i DGNB-byggeri

Den nordjyske entreprenørvirksomhed ser stort potentiale i at bygge efter DGNB-standarderne.
Først var det sundhedshuset i Pandrup og for nylig kom det så frem, at Lund & Staun har vundet totalentreprisen på ”Danmarks mest bæredygtige stadion”, når entreprenørvirksomheden fra Svenstrup ved Aalborg skal bygge et nyt stadion i Hjørring.

De to opgaver er langt fra enkeltstående tilfælde, for Lund & Staun ser en niche i at bygge efter de særlige DGNB-standarder.

- Jeg tror, DGNB er kommet for at blive, for både regionen og kommunerne vil det gerne. Det er en god måde at opstille nogle rammer for, hvordan man driver en bygning, så alt ikke bare handler om pris på opførelsen. I stedet er der også fokus på, hvad det koster over 50 år, siger Michael Lund, der er adm. direktør i og medejer af Lund & Staun.

Foruden stadionprojektet i Hjørring blev Lund & Staun for nylig prækvalificeret til endnu et DGNB-byggeri ved Skagens Redningsstation. Og selv om entreprenørvirksomheden tabte udbuddet på prisen, mener Michael Lund, at der er værdifuld viden at tage med sig fra processen.

- Vi tager de gode erfaringer med os til de andre byggerier, vi udfører, som også er for private eller erhvervslivet. På den måde bliver vi også selv klogere og bedre, konstaterer direktøren.

Læs mere om byggeriet af Danmarks mest bæredygtige stadion her.

Se en virtuel rundtur i Sundhedshus Pandrup her:

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078