23948sdkhjf

Aarsleff vinder med laveste bud i Viborg

Entreprenørvirksomheden Per Aarsleff A/S skal støbe fundamentet til fremtidens akuthospital i Viborg
Det bliver Aarsleff, der får til opgave at sikre et godt og solidt fundament under det nye akuthospital i Viborg.

Fem firmaer var indbudt til at byde på funderingsopgaven, og tre firmaer valgte at afgive endeligt bud. Laveste bud på godt 44 millioner kroner kom fra Aarsleff, som Hospitalsenhed Midt derfor nu har indledt kontraktforhandlinger med. Funderingsarbejdet ventes at gå i gang til maj 2015 og strække sig over resten af året.

- Vi er i gang med de sidste forberedelser på byggepladsen, og der er allerede gravet ud til funderingen i forbindelse med de forberedende terrænarbejder i efteråret. Så nu ser vi frem til opstart på funderingsarbejdet i maj, siger projektchef Lillian Kristensen.

Bundplade på 5.000 kvadratmeter
Opgaven består blandt andet i at støbe den cirka 5.000 kvadratmeter store bundplade, som skal bære tilbygningen med hospitalets nye akutcenter. Bundplade og kælder bliver i tre niveauer, og selve bundpladen skal være op til halvanden meter tyk.

Det kommende fundament skal bære det knap 24.000 kvadratmeter store akutcenter, som blandt andet skal rumme ny skadestue, faciliteter til vagtlæger, ny hovedindgang, operationsstuer til dagkirurgi samt sengeafsnit med énsengsstuer.

Byggeriet er en del af det omfattende kvalitetsfondsprojekt, som også indeholder en gennemgribende ombygning af det eksisterende hospital. Byggeriet af akutcentret har et samlet byggebudget på cirka 455 millioner kroner.

Det nye akutcenter skal stå klar i 2017, mens den sideløbende ombygning strækker sig yderligere et par år. Når det samlede byggeri er færdigt, vil Regionshospitalet Viborg være vokset til cirka 120.000 kvadratmeter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094