23948sdkhjf

Godsbane-bygningen skal måske genbruges

Bygningsdele fra bygningen kan indgå i det kommende campusbyggeri ved Slagelse Station.
Penge fra en statslig pulje skal bruges på at undersøge muligheden for at genanvende så meget som muligt fra bygningen. Det skriver Slagelse Kommune på sin hjemmeside.

Hvis Godsbanebygningen ved Slagelse Station skal rives ned for at give plads til det nye Campus Slagelse, kan resterne af den gamle bygning måske blive genanvendt i nyt byggeri. Brancheorganisationen Clean har i samarbejde med Slagelse Kommune fået fire millioner kroner fra den Grønne Omstillingsfond til at afdække, hvad det koster, hvis man stiller krav til, at mursten og andet byggematerialer skal genbruges i nyt byggeri i Campus Slagelse.

- Det er en spændende idé at genbruge den gamle bygning i de nye bygninger på campus. På den måde vil vi kunne bevare noget af historien i det nye byggeri. Derfor er jeg glad for, at vi har fået midler til at undersøge, hvad det vil koste. Det giver os netop et grundlag for at beslutte, om bygningen skal genanvendes, eller om den skal rives ned på almindelig vis, siger borgmester Stén Knuth (V).

Rense murstenene
Ved en almindelig nedrivning vil mursten normalt blive knust og brugt som vejfyld, og andet byggemateriale vil blive kørt væk og destrueret. Men med den metode, som skal undersøges, vil man eksempelvis rense murstenene af, så de kan bruges i de nye bygninger, og vinduer og gulvbrædder vil eventuelt også kunne genanvendes.

Med bevillingen af de fire millioner kroner går arbejdet med at undersøge og afdække, hvordan byggematerialer fra bygningen kan genbruges, i gang. Det vil ske i samarbejde med virksomheder, som potentielt vil kunne deltage i nedrivningen.

Clean, som samler virksomheder inden for genanvendelse, har tidligere påvist, at der er behov for at udvikle nye metoder til at genanvende byggematerialer. Det kan på lang sigt potentielt skabe nye grønne arbejdspladser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079