23948sdkhjf

Leth & Gori-projekt vinder arkitekturpris

Ombygningen af en privat villa har vundet Fredensborg Kommunes Arkitekturpris 2015.
Totalombygningen af en villa i landskabelige omgivelser præget af store træer. Huset er bygget i 60’erne som et dobbelthus i én etage med et relativt lukket ydre og en mere åben facade imod et gårdrum. Husets indre var præget af små og forholdsvis mørke rum med højtsiddende vandrette vinduer. Bygherrens ønske var at omdanne huset til en tidssvarende bolig for familien, som har tre børn.

- Huset ved Grønholtvang er et meget fint eksempel på, hvordan et samspil mellem arkitektrådgiver og bygherre kan skabe endnu bedre arkitektur end udgangspunktet. Her har man med enkle og præcise indgreb forvandlet en gammel 60’er villa til en nutidig bolig. Med sine proportioner, sit moderne formsprog og bearbejdning af tagfladerne er huset med til at højne arkitekturen ikke bare i nærområdet, men i hele Fredensborg Kommune, skriver bedømmelseskomiteen i sin begrundelse.

- Vi er glade og stolte over at Fredensborg Kommune har valgt at præmiere Roof House. Dette er et unikt projekt, der med relativt enkle midler formår at totaltransformere den
eksisterende villa til et moderne hus, tilpasset beboernes behov, siger Uffe Leth, partner LETH & GORI, siger om vinderprojektet.


Om projektet "Roof House"
Projekt: Roof House – Villa i Fredensborg
Adresse: Fredensborg Kommune
Bygherre: Privat bygherre
Opførelsesår: 2014
Areal: 250 kvadratmeter ombygning og 35 kvadratmeter tilbygning
Arkitekt: Leth & Gori
Ingeniør: Jørgen Nielsen Rådgivende Ingeniører
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158