23948sdkhjf

Citeum installerer 20.000 LED-armaturer i Hovedstaden

Københavns Kommune satser stort på LED.
Siden 1950’erne er store dele af København blevet oplyst af de runde gadelampers orange skær. Men nu er tiden løbet fra de traditionelle lyskilder, der skal erstattes af den nyeste LED-teknologi. Den nye belysning kan reducere energiudgifterne med op til 70 procent, og Københavns Kommune forventer at spare millioner som følge af investeringen. Det er entreprenørfirmaet Citelum, der har vundet entreprise med udskiftningen.

Det nye armatur er produceret af belysningsproducenten Thorn, som har udviklet et fleksibelt armatur med over 100 forskellige kombinations- og monteringsmuligheder. Armaturet fås med henholdsvis 36, 48 og 72 lysdioder og har et energiforbrug fra 40-150 W. Det gør det langt mere effektivt end de klassiske kviksølvlyskilder, der hænger i København i dag.

Udskiftningen af de mange tusinde armaturer påbegyndes i april, og arbejdet forventes at vare året ud. Allerede inden udskiftningen er påbegyndt, har flere udenlandske kommuner vist stor interesse for det nye armatur, der har fået navnet ’Thor’.


Fakta om kontrakten
Entreprenørfirmaet Citelum har vundet et udbud om udskiftning af mere end 20.000 armaturer i Københavns Kommune. Citelum har valgt Thorn Lighting som leverandør af omkring 10.000 nye Thor-armaturer, der primært vil blive monteret på de store indfaldsveje og boulevarder. Arbejdet påbegyndes om få uger og forventes at være færdiggjort ved udgangen af 2015.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.108