23948sdkhjf

Nyt hovedkvarter til Gehl Architects

Arkitektfirmaet med kontorer i New York og San Francisco er rykket ind blandt iværksættere og selvstændige på Vesterbro i København.
Efter en ombygning og modernisering er Gehl Architects flyttet ind på fjerde og femte sal i ejendommen Vesterbrogade 24-26, som i forvejen huser arbejdsfællesskabet Republikken med 75 iværksættere og selvstændige.

- Vi vil gerne bo her, fordi vi sammen med Republikken kan bidrage til det kreative miljø, der allerede findes i huset. Både Republikken og vi kan drage nytte af hinandens ressourcer med hensyn til lokaler, service og kompetencer. Vi holder løbende seminarer med mange deltagere fra hele verden, og har derfor brug for den fleksibilitet, der ligger i, at vi for eksempel kan benytte Republikkens konference- og mødefaciliteter, fortæller Helle Søholt, direktør og partner i Gehl Architects.

Ifølge Helle Søholt befinder Gehl Architects sig midt i en spændende proces, hvor stadigt flere medarbejdere kommer til. Det har skabt behov for mere plads.

- Vi har projekter i hele verden, og vores kunder kommer gerne og besøger os i grupper. Dertil kommer, at vi i 2014 har åbnet to kontorer i USA – New York og San Francisco. Derfor har vi brug for at udvikle vores kontor til, hvad vi kalder en ’urban platform’, hvor medarbejdere, samarbejdspartnere, eksperter og forskere og vores kunder kan mødes og udveksle viden og ideer for fremtidens byer, forklarer Helle Søholt.

Aktivitetsbaseret indretning
Det er arkitekt Nanna Bering, der har stået bag ombygningen af Gehl Architects’ nye lokaler på 4. og 5. sal. Grundtanken i indretningen er et såkaldt ’aktivitetsbaseret’ design.

- Vi er konsulenter med opgaver i hele verden, og derfor er der nogle gange kun op mod halvdelen af medarbejderne i huset. Når alle er i huset, er der stor intensitet. Derfor har vi indrettet os aktivitetsbaseret, og det betyder, at man som medarbejder kan vælge siddeplads efter sin igangværende aktivitet – hvad enten det er et Skype-møde, workshop, mødelokale, tegnebord eller blot at checke mails, forklarer Helle Søholt.

Dreyers Fond ejer ejendommen Vesterbrogade 24-26 og har med renoveringen ønsket at skabe rammerne for et nyt kreativt kraftcenter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079