23948sdkhjf

Dansk Boligbyg opfører 18 seniorboliger i Middelfart

Første spadestik er nu taget til byggeriet på Seniorbo Teglværket i hjertet af Middelfart.
Bygherren er Civica og Dansk Boligbyg erhovedentreprenør. Boligerne skal afleveres til bygherren om et års tid. Totalrådgiver er Archidea Arkitekter A/S.

De 18 nye seniorboliger bliver på mellem 73 og 115 kvadratmeter og fordeles på 3 blokke med henholdsvis tre, seks og ni boliger. Det samlede boligareal er på 1.600 kvadratmeter.

Seniorboligerne opføres som henholdsvis 2-etagers og 3-etagers boliger, og der bliver et stort fællesrum i kælderen, der skal medvirke til at skabe et godt senior-fællesskab. Her bliver der værelse til overnattende gæster, køkken, bad og festlokale med plads til 20 personer. Tanken er, at det skal være et samlingssted for beboerne.

De 3 boligblokke opføres som gavlhuse, og der bliver elevator til 15 af boligerne. Facaderne bliver med 60 procent mursten og 40 procent let beklædning. Civica har allerede en lang venteliste af interesserede lejere. Undervejs i processen siden boligselskabet købte ejendommen af kommunen, har der været dialog med en brugergruppe, der har været med til at designe rammerne for byggeriet på grunden, der tidligere husede en kommunal børneinstitution og vuggestue, ”Børnegården”.

Borgmester Steen Dahlstrøm, Middelfart Kommune, og formanden for Civica, Flemming Jensen, satte byggeriet i gang ved at tage første spadestik. Med en placering midt i centrum af Middelfart ligger Civicas nye bebyggelse markant og attraktivt. Husene danner deres egen lille haveby, og har på den gamle teglværksgrund åbne, fælles grønne arealer, som en oase i en bymæssig ramme.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094