23948sdkhjf

Arbejdsgiverne: Nu lukkes de mindre VVS-virksomheder ind

De mindre ventilationsvirksomheder har ikke kunne været med, når det kom til den obligatoriske eftersynsordning af ventilationsanlæg.
Regeringens vækstinitiativer spænder ikke ben for Danmarks grønne omstilling. Tværtimod åbnes der op for, at også de mindre ventilationsfirmaer kan komme på banen og foretage eftersyn, når den obligatoriske eftersynsordning for komfortventilationsanlæg bliver nedlagt. Ordningen har ganske enkelt ikke fungeret godt nok og ikke levet op til sit formål.

- De mindre ventilationsfirmaer har ikke haft råd til at kunne være med i den her ordning. Det har simpelthen været for dyrt for dem at blive akkrediteret til at kunne lave de femårige eftersyn i forhold til det udbytte, de ville få ud af det. Dermed skal en del af forklaringen på, at der kun er foretaget eftersyn på 15 procent af anlæggene, måske findes i, at der ikke har været nok uddannet fagpersoner til at varetage opgaven, siger Carsten Essler Helmer, energikonsulent hos Arbejdsgiverne.

Et andet aspekt er, at ordningen har ramt ved siden af sit mål. Som det er nu, er det kun komfortventilationsanlæg, der er omfattet af det obligatoriske femårs eftersyn. Men en fejl i et komfortventilationsanlæg kan ligesåvel opstå i et industrianlæg. Dermed fanger ordningen ikke alle fejlene og er uden virkning i det store billede.

Carsten Essler Helmer påpeger, at de ordninger, der allerede er på markedet – det étårige ventilationseftersyn og energisynet af store virksomheder – i høj grad kan tage over på størstedelen af eftersynsordningen for ventilationsanlæg. Så vil de mindre ventilationsfirmaer nemlig kunne komme på banen, og deres kompetencer inden for energioptimering vil kunne blive udnyttet. Dermed vil ordningen ikke kun tilgodese de store virksomheder, som det desværre er tilfældet med den nuværende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203