23948sdkhjf

Tre teams kæmper om at udvikle Grenaa midtby

Tre arkitekt- og ingeniørteams er nu udpeget til at deltage i idékonkurrencen om "Den attraktive midtby".
Idékonkurrencen skal give bud på, hvorledes centrale pladser og gader i Grenaa kan udvikles, så bylivet styrkes også uden for butikkernes åbningstid. Projekt "Den attraktive midtby" er en del af den 5-årige områdefornyelse i Grenaa. Det skriver Norddjurs Kommune i en pressemeddelelse.

Arkitekt- og ingeniørteams har siden midten af marts kunnet ansøge om at blive udvalgt til idékonkurrencen, og 18 virksomheder ansøgte om at deltage.

Kultur- og udviklingsudvalget i Norddjurs Kommune har på mødet i april valgt de tre teams, som de næste måneder skal komme med deres bud på en helhedsplan for Grenaa midtby.


De tre teams er:

Preben Skaarup Landskabsarkitekt MAA, MDL i team med Transform, ÅF Lighting, Plan og Proces og Lemming og Eriksson Rådgivning

Schønherr i team med LOOP Architects, VIA Trafik Rådgivning, Ingeniørfirmaet Viggo Madsen og Elgaard Architecture

C.F. Møller i team med Orbicon



De er udvalgt, fordi de samlet set og på meget overbevisende måde har dokumenteret mange referencer fra tilsvarende eller lignende opgaver inden for skitsering, projektering af byrum og helhedsplanlægning.

I august skal de tre teams aflevere deres ideer og planer. Herefter vurderer et bedømmelsesudvalg forslagene og finder frem til en vinder, og i slutningen af oktober godkender Kommunalbestyrelsen, hvem af de tre, der skal stå for gennemførelsen af forandringerne i midtbyen.

- Det har været et flot felt med stor erfaring og kompetence. Nu bliver det spændende at se, hvilke forslag de tre udvalgte teams vælger at præsentere, fortæller Else Søjmark, formand for kultur- og udviklingsudvalget.

- Når vi til efteråret har valgt, hvem der skal føre ideerne ud i livet, lægger vi i det videre arbejde også stor vægt på, at borgere, foreninger, kulturinstitutioner og erhvervsdrivende bliver inddraget med deres ønsker til og viden om midtbyen, slår Else Søjmark fast.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125