23948sdkhjf

BCVA tegner ny bydel i Roskilde

Det Høje C bliver en dynamisk og arkitektonisk varieret bebyggelse med bynatur som overordnet tema.
Den grønne bebyggelse bliver nyeste tilføjelse til bydelen Musicon, hvor blandt andet Danmarks Rockmuseum er under opførelse. Det bliver en blandet bebyggelse på cirka 16.000 kvadratmeter indeholdende rækkehuse, etageboliger og erhvervsbyggerier med et grønt strøg, der løber igennem bebyggelsen og forbinder de rekreative områder på begge sider af bebyggelsen.

Musicon er en ny kreativ bydel i Roskilde, der ligger på et areal, der tidligere rummede en betonvarefabrik. Området ligger mellem Dyrskuepladsen og Roskilde Station og fylder cirka 250.000 kvadratmeter. Bydelen Musicon skal være motor for udviklingen af Roskilde til en by med endnu mere fokus på kultur, kulturerhverv, uddannelse, events og boliger. Når Musicon er færdigudviklet om 10-15 år, vil det være en kreativ bydel med liv det meste af døgnet, cirka 650 boliger og omkring 2.000 arbejdspladser.

Det Høje C bliver et pejlemærke for Musicon, med et højhus der kan ses fra motorvejen, og som giver en enestående udsigt over hele Roskilde. Helhedsplanen, der danner grundlag for udbuddet, er udarbejdet af arkitektfirmaet BCVA i samarbejde med landskabsarkitekterne Kragh & Berglund.

- For os har det været vigtigt at bydelen får sin helt egen identitet i Musicon. Som nærmeste nabo til den nyligt anlagte park ”Rabalderparken” er det oplagt at naturen trækkes helt ind i bebyggelsen og er med til at skabe en stor kvalitet for områdets kommende beboere og besøgende, siger Rune Veile, partner i BCVA.


Fakta om Høje C:
Projektet indeholder cirka 16.000 kvadratmeter blandet bolig og erhverv
Bebyggelsen kommer til at ligge i Roskildes nye kreative bydel, Musicon
Bydelens vartegn bliver et højhus på 12 etager
Grundene udbydes til salg gennem Musicon-sekretariatet
Arkitektfirmaet BCVA står bag masterplanen
Kragh & Berglund Landskabsarkitekter står bag landskabsbehandlingen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141