23948sdkhjf

Top 10: Korskærparken er STB Bygs hidtil største opgave

Boligrenovering fylder godt i ordrebogen hos Vejle-entreprenøren. Læs mere og få overblikket over de 10 største igangsatte byggeprojekter i april 2015.
I samarbejde med CRM-Byggefakta sætter Building Supply fokus på landets største byggeprojekter. I dag præsenterer vi de 10 største igangsatte byggerier i april med særligt fokus på Korskærparken i Fredericia.

Korskærparken Afd. 307

Projekttype: Renovering
Areal: 25.000 m²
Budget: 253 mio. kr.
Bygherre: Boligkontoret Fredericia
Hovedentreprenør: STB Byg A/S
Arkitekt: Aarhus Arkitekterne A/S
Ingeniør: Rambøll Danmark A/S
Stadie: Byggeplads etableres
Byggeperiode: April 2015-
december 2016
Adresse: Korskærparken, 7000 Fredericia
Boligkontoret Fredericia har taget hul på et omfattende renoveringsprojekt i afdeling 307 i Korskærparken, hvor 189 boliger skal have udskiftet alt fra køkkener og badeværelser til tage, installationer og kloakker.

Hovedentreprenør på projektet er STB Byg, som på nuværende tidspunkt er i gang med kældrene. I den første uge af juni tager virksomheden fat på boligerne i den første af i alt syv boligblokke, hvoraf de to vil gennemgå en større ombygning, blandt andet med installation af elevatorer. Hele projektet ventes afsluttet omkring årsskiftet 2016/17.

- Det er den største enkeltstående sag i firmaets historie, og det er klart, at en så stor en volumen stiller større krav til planlægning og logistik. Men sagen løber over en lang periode, og vi tager det blok for blok, så derfor vil vi nok ikke opleve denne sag som væsentligt større end normalt – det tager bare længere tid, fortæller administrerende direktør Jens Winther til Building Supply.

Vokser markant på renovering
STB Byg henter omkring tre fjerdedele af sin aktivitet fra byggeprojekter og løftede sidste år sin omsætning fra 170 til 223 mio. kr. En væsentlig årsag til den positive udvikling er succes på renoveringsmarkedet, som forventes at udgøre et sted mellem 30 og 40 procent af 2015-omsætningen.

- Vi er vokset markant på renovering de sidste to-tre år. Korskærparken er vores fjerde store renoveringsopgave, og det er et segment, som begynder at fylde mere og mere, fortæller Jens Winther.

Som hovedentreprenør står STB Byg for byggeledelsen og har konstant 3-4 byggeledere tilknyttet projektet. Selve håndværksarbejdet er lagt ud i 10-12 underentrepriser. Rambøll Danmark er bygherrerådgiver, mens Aarhus Arkitekterne varetager totalrådgivningen i samarbejde med Sahl Arkitekter, Rambøll Danmark og Kristine Jensens Tegnestue.

Renoveringen af afdeling 307 er en del af en større helhedsplan for alle Korskærparkens fem afdelinger. Planen er udarbejdet i samarbejde med Boli.nu.

Artiklen er en del af temaet De største byggerier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156