23948sdkhjf

Erhvervsjord bliver billigere i Kolding

Samtidig bliver der mulighed for at reservere erhvervsarealer.
Det sker med en ny prispolitik på erhvervsjord og med muligheden for, at virksomhederne kan reservere erhvervsarealer.

Den nuværende prispolitik på erhvervsjord beror på en trappemodel, hvor prisen på erhvervsjord afhænger af, hvor stort et areal, der købes. Byrådet besluttede på mødet den 18. maj, at der fremover i stedet skal være en fast pris på kommunal erhvervsjord i Kolding på 130 kroner pr. kvadratmeter – uagtet om køberen har behov for en stor eller lille byggegrund. Der er generelt tale om en prisnedsættelse i forhold til tidligere og prisen er fastlagt i dialog med eksterne interessenter og med afsæt i det aktuelle marked. Ved køb af meget store arealer er der mulighed for at forhandle prisen individuelt.

Dermed sikrer Byrådet, at virksomhederne får et nemt og overskueligt sammenligningsgrundlag, når de kigger på erhvervsarealer. Typisk screener en virksomhed i dag markedet på tværs af kommunegrænserne.

- Vi ønsker at være konkurrencedygtige og attraktive overfor både nuværende og nye virksomheder, og justeringen af prispolitikken for salg af erhvervsjord og indførelse af mulighed for reservationer skal ses som endnu et vigtigt tiltag i den udvikling, siger borgmester Jørn Pedersen.

Reservation og køberet
Det er ikke kun en nem og gennemskuelig prispolitik, der skal gøre det mere attraktivt for virksomheder at købe erhvervsjord af Kolding Kommune i fremtiden. Som noget nyt bliver det også muligt for virksomhederne at kunne reservere erhvervsjorden i en periode, mens den endelige beslutning om køb træffes. Ligeledes har virksomhederne mulighed for at benytte sig af en køberet, der kan give den nødvendige ro til at projektere og behandle et køb internt i virksomheden.

Med køberetten får virksomheden mulighed for at sikre jorden i enten ét år mod at betale 5 procent af købesummen eller i to år mod at betale 10 procent af købesummen. Beløbet kan efterfølgende modregnes i købesummen – såfremt at handlen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172