23948sdkhjf

Projekt i Gødstrup: Sikker identitet på byggepladsen

Arbejdsmedicinsk Klinik indsamler data til sikkerheds-projekt.
Byggepladserne har allerede fokus på problemet, men der er behov for at tænke i nye baner. Netop på den baggrund har Arbejdsmedicinsk Klinik ved Hospitalsenheden Vest iværksat projekt ”Sikker identitet”. Kort fortalt går projektet ud på at undersøge, om man kan forbedre sikkerheden på byggepladser ved at arbejde med fællesskab og holdninger blandt sjak. Det skriver DNV på sin hjemmeside.

Souschef, psykolog Kent Nielsen fra Arbejdsmedicinsk Klinik i Hospitalsenheden Vest fortæller:

- Sjak er ofte enheder, der lukker sig om sig selv. De består af arbejdsmæssige nomader, der rejser fra sted til sted - fra job til job. Arbejderne i et sjak er afhængige af at være i sjakket, så det er en meget stærk social enhed. Et sådant sjak, der styres af en indflydelsesrig sjakbajs, kan være en udfordring på en arbejdsplads som byggepladsen i Gødstrup. For arbejderne i sjakket siger som oftest: Vi har vores måde at gøre tingene på, vi går vores egne veje. De er som oftest ikke interesseret i fællesskabet med de andre på byggepladsen.

Med projektet ”Sikker identitet” går man i dialog med sjakket og fokuserer på, hvad de er stolte af i deres arbejde. Sikkerhed er typisk ikke et emne, der vægter særligt højt for et sjak, siger Kent Nielsen. Det er ikke en del af deres faglige identitet.

Indsamlingen af data til projektet ”Sikker identitet” løber til udgangen af 2015 på både byggepladsen i Gødstrup og i Skejby. Resultaterne forventes offentliggjort i 2016 .

Arbejdsmedicinsk Klinik ved Hospitalsenheden Vest samarbejder i projektet med Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø i København og Psykologisk Institut ved Aarhus Universitet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096