23948sdkhjf

Flere erhvervsgrunde på vej ved Silkeborgmotorvejen

Silkeborg Kommune køber jord op for at udvikle byens nye erhvervsområde Erhvervskorridoren.
Sidste år købte Silkeborg Kommune et ubebygget areal. Nu er der underskrifter på endnu en handel i Erhvervskorridoren ved Silkeborgmotorvejen.

- Vi køber kun, hvis der ikke er andre købere. Men så er vi til gengæld også indstillet på at bidrage til at udvikle Erhvervskorridoren. Vi oplever stor interesse for området, og det sætter ekstra skub i tingene at få byggemodnet og få fjernet nogle af de gamle bygninger. En god overordnet plan og et godt vejnet vil gøre det endnu mere attraktivt, siger Silkeborgs borgmester Steen Vindum (V).

Silkeborg Kommune inviterede sidste år virksomheder i området til møde for at snakke fremtid, og dialogen har indtil videre resulteret i to handler.

Kommunen har købet en ubebygget grund på 4.500 kvadratmeter på Lillehøjvej og senest 6.000 kvadratmeter på Stagehøjvej 6. Begge arealer ligger i Erhvervskorridoren ud til den kommende motorvej gennem Silkeborg. Her er virksomhederne tæt på by, motorvej, to motorvejsafkørsler og kollektiv trafik:

- Vi er løbende i dialog med virksomheder, som er interesserede i at flytte ind i det nye område. Senest har vi fået en henvendelse fra en virksomhed, som har brug for mere plads og gerne vil bygge nyt i Erhvervskorridoren. Det er helt klart det erhvervsområdeområde, vi oplever størst interesse for, og det er både muligheden for at få facade ud til motorvejen og infrastrukturen, der trækker, siger specialkonsulent Jeppe Keller, Analyse & Udvikling, Silkeborg Kommune.

Udviklingen i Erhvervskorridoren er også i gang på privat initiativ. Jyske Bank bygger kontorhus på den tidligere Neckelmanngrund og har meget mere byggeri på vej, når lokalplanen for resten af området er vedtaget. Blandt andet et kontorhus i 12 etager. På vej er også Erhvervspark Silkeborg på Nørreskov Bakke med Laban Arkitekter og Bygherren I/S Randersvej 6-8 som udviklere.

Vejdirektoratet har købt jord op i forbindelse med motorvejsbyggeriet. Noget bliver brugt i forbindelse med byggeriet, men de første områder kommer til salg, når en ny lokalplan for området er klar til sommer.


Fakta: Køb af Stagehøjvej 6
Silkeborg Kommune har købt 6.000 kvadratmeter grundareal på Stagehøjvej 6. Sælger er Smed Ejendomme A/S. Nogle af bygningerne vil i en periode blive brugt af Silkeborg Kommunes ejendomsstab. Grunden grænser op til et af Vejdirektoratets arealer ud til motorvejen. Det er et af de områder, som bliver til salg, når lokalplanen er klar.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.143