23948sdkhjf

”Passager” – Konkurrence om arkitekturtegning

Henning Larsens Fond udskriver en international konkurrence om arkitekturtegning. I denne konkurrence ønsker Henning Larsens Fond at udfordre fantasien hos alle der tegner. Kan der tegnes nye forestillinger om rummet i dag, eller er vi for evigt henvist til at recirkulere de rum, der allerede er kendte?
Henning Larsens Fond udskriver en international konkurrence om arkitekturtegning. Mulighederne for at udtrykke sig i tegning er større end nogensinde. Udover de klassiske, basale redskaber så som papir, blyant, kul, pen eller farve, har vi i dag computere og programmer, der kan udføre adskillige ting i to og tre dimensioner. Med disse kan vi konstruere fantastiske verdener og animere dem, så de kan ses fra mange sider.

I denne konkurrence ønsker Henning Larsens Fond at udfordre fantasien hos alle der tegner. Kan der tegnes nye forestillinger om rummet i dag, eller er vi for evigt henvist til at recirkulere de rum, der allerede er kendte?

Konkurrencens tema er passagen. Arkitektur er aldrig statisk. Vi bevæger os i rummet, passerer fra én oplevelse til en anden. Hvordan kan denne passage ske? Kan vi gengive den i tegning? Hvor meget kan vi udtrykke i tegningen, der savner det virkelige rums klang, luft og duft? Hvordan kan vi i det hele taget gengive rummet – det rum, der under alle omstændigheder altid opleves forskelligt, i forhold til årstid, stemning og tid på døgnet. Kan vi tegne alt det? Eller bare noget?

Der vil i bedømmelsen blive lagt vægt på gengivelsen af rum og rummelighed, og på hvorvidt tegningen fornyr genren arkitekturtegning.

Henning Larsens Fond blev stiftet for private midler af arkitekt Henning Larsen i 2001 og har siden da hvert år foretaget uddelinger på stifterens fødselsdag, den 20. august. Sidste år afholdt fonden en international fotokonkurrence om ”Arkitekturens Sjæl”.

Bidrag til tegnekonkurrencen skal indsendes senest 9. maj 2008 til Henning Larsen Architects, Vesterbrogade 76, 1620 København V. Vinderne vil blive offentliggjort den 20. august 2008 – med en førstepræmie på €7.000, en andenpræmie på €3.000 og en tredjepræmie på €2.000.

Bedømmelseskomiteen består af arkitekt, professor Henning Larsen, maler og grafiker Jes Fomsgaard, billedkunstneren Thomas Locher, arkitekt Merete Ahnfeldt-Mollerup og arkitekt Lars Steffensen.

Yderligere oplysninger på: www.spaceimage.dk

Kilde: Henning Larsen Architects

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11