23948sdkhjf

Håndværksmestre får hjælp til dårlige betalere

Dansk Håndværk indgår samarbejde med et advokatfirma for at hjælpe håndværksmestrene med kunder, der trækker betalingerne.
Kunder, der ikke betaler, kan være et alvorligt problem for små virksomheder.

Trækker en kunde betalingen urimeligt ud, eller lader de helt være med at betale for et stykke arbejde, kan det i værste tilfælde koste virksomheden livet og dens medarbejdere jobbet.

Derfor har arbejdsgiverforeningen Dansk Håndværk nu indgået et samarbejde med en advokatvirksomhed, der kan hjælpe de virksomheder, der kommer i klemme:

- Vi hører jævnligt om medlemmer, der har alvorlige problemer, når en kunde pludseligt ikke betaler, som de skal. I de principielle sager hjælper vores egne jurister medlemmerne, men i det daglige er det en opgave, som virksomhederne selv klarer. Derfor vil vi med det nye samarbejde gøre det lidt lettere for mester, når problemet opstår, forklarer Dansk Håndværks direktør, Morten Frihagen.

Inspiration og hjælp til indkrævning
Dansk Håndværks aftale med Svegainkasso.dk betyder, at håndværksfirmaerne vil få mere information om regler og muligheder for at sende betalingen til inkasso.

Eksperterne fra advokatvirksomheden kan informere håndværksvirksomhederne via artikler og arbejdsgiverforeningens nyhedsbreve, ligesom der vil blive mulighed for gå-hjem-møder, hvor håndværksmestrene kan få inspiration til, hvordan de bør gribe de dårlige betalere an.

- Hvis virksomhederne kender mulighederne, kan de lettere beslutte hvilke sager, de vil lade andre gå videre med, og hvilke de selv vil tage sig af. Det er en klar fordel for håndværkeren, mens inkassovirksomheden naturligvis har den mulighed, at de via vores samarbejde kommer i kontakt med hundredevis af potentielle kunder. Men om vores medlemmer vælger dem eller andre inkassovirksomheder, når det er nødvendigt, er helt op til det enkelte medlem at afgøre, understreger Morten Frihagen.

Også hjælp til generationsskifte
Samtidig har Dansk Håndværk allieret sig med en anden advokatvirksomhed, der kan hjælpe og rådgive ved generationsskifte. Samarbejdet forløber på samme måde, med information, artikler, via nyhedsbreve og mulighed for gå-hjem-møder.

Her er der tale om et samarbejde med Bach Advokater, der er et mindre full-service advokatfirma. Bach advokater servicerer klienter i hele Danmark med fokus på de ejerledede virksomheder. Derfor er de eksperter på de særlige problemstillinger, som ejerledede virksomheder står overfor, når der skal foretages generationsskifte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078