23948sdkhjf

Fem konsortier er prækvalificeret til ny Storstrømsbro

I alt syv teams havde ansøgt om at blive prækvalificeret til milliardopgaven.
​Vejdirektoratet har efter en prækvalifikation nu udvalgt de fem konsortier, der kan byde på opgaven med at bygge den nye Storstrømsbro mellem Sjælland og Falster

- Vi har været begunstiget med syv højt kvalificerede ansøgere, som alle levede op til vores mindstekrav for at komme i betragtning. Vi er ikke i tvivl om, at alle ansøgerne kan bygge den nye Storstrømsbro. Vi har naturligvis grundigt undersøgt grundlaget for alle ansøgningerne og nøje udvalgt de fem, som vi finder bedst egnet til at løse en så vigtig infrastrukturopgave for Danmark og Europa. Samtidig sikrer de fem prækvalificerede en høj konkurrence til gavn for projektet," siger Erik Stoklund Larsen, der er anlægschef i Vejdirektoratet.

De to ansøgere, som dermed ikke får mulighed for at byde på opgaven, er Storstrøm Link Contractors (BAM Infra bv, Max Bögl International SE) og China Communications Construction Company Ltd.

Referencerne var afgørende
I begge tilfælde har deres erfaring med lignende opgaver ikke været helt på samme niveau, som de fem udvalgte.

- I udvælgelsesprocessen har vi vurderet flere forhold. Generelt set har alle ansøgerne fremlagt solide referencer, indenfor blandt andet vejbroer, betonbroer og skråstagsbroer: Men de to fravalgte ansøgeres referencer for jernbanebroer havde ikke samme styrke som de fem udvalgte, siger Erik Stoklund Larsen.

Vejdirektoratet forventer at fortsætte udbudsprocessen, når den endelige tidsplan for Femernforbindelsen er kendt. Det forventes at være i efteråret. Her vil man benytte sig af udbudsformen konkurrencepræget dialog, hvor Vejdirektoratet vil holde møder med hver enkelt af de prækvalificerede med henblik på at finde de bedste løsninger for projektet.


De fem prækvalificerede er :
Joint venture Vinci Construction Grand Projects SAS – Hochtief Infrastructure GmbH - MT Højgaard A/S
Storstrømsbroen Contractors JV, Per Aarsleff A/S – Ed. Züblin AG, Underrådgiver Rambøll A/S, Underentreprenør Strabag SE
Rizzani de Eccher s.p.a – N.V. Besix S.A. – Acciona Infraestructuras S.A.
Joint venture Obrascon Huarte Lain, S.A. – SK Engineering & Construction Company Ltd
Joint venture Itinera s.p.a – Condotte s.p.a - Grandi Lavori Fincosit s.p.a. Underrådgiver Seteco Ingegneria s.r.l.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143