23948sdkhjf

Gellerupparken skal åbnes med kæmpehul

Et kæmpe hul i en boligblok skal åbne for både trafik og for ejerboliger i Gellerup
Aarhus-forstaden Gellerup skal åbnes op for omgivelserne, og det kommer nu til at ske ganske bogstaveligt. Et kæmpe hul i en hel boligblok skal gøre plads til gennemkørende trafik.

Det skriver Aarhus Stiftstidende i dag.

Den politiske styregruppe bag bydelsforvandlingen sagde mandag ja til næste skridt i planen. Man vil bede beboere i 72 lejligheder i tre opgange på Gudrunsvej i Gellerupparken om at flytte ud i løbet af det kommende år. En tryghedsgaranti skal sikre beboerne, at de både får flyttehjælp og en anden bolig i området.

Brabrand Boligforening oplyser, at flytningen skal ske af sikkerhedsmæssige grunde, mens 18 lejligheder brydes ned for at skabe hul i blokken.

Læs også: Nye boliger til unge og familier i Aarhus

En bærende bjælke skal oven over hullet bære seks nye lejligheder, som alle er i to plan. Sammenlagt mindskes antallet af lejligheder i blokken med 12. Alle opgange og facader i blokken skal renoveres, og endelig skal lejlighederne udbydes til salg som ejerlejligheder.

Læs også: Renovering og nybyggeri: JCN Bolig får stor opgave i Gellerup

- Der er stor interesse for at købe en lejlighed i blokken, vi har allerede folk skrevet op på venteliste til det. Det bliver fantastiske lejligheder, hvor man fra fjerde sal har udsigt over bugten og til anden side har udsigt ind over den nye bypark, siger projektchef Ole Bech Jensen fra Brabrand Boligforening til Aarhus Stiftstidende.

Blokken er klar til salg omkring nytåret 2018.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14