23948sdkhjf

Her realiseres de vilde idéer

Ung dansk kvindelig byplanlægger tegner de store linjer i Dubai og Riyadh.
I Dubai bygges der meget. Og hurtigt. Ørkensandet forvandles på kort tid til nye bydele.

En af dem, der er med til at tegne de store linjer, er den 31-årige danske arkitekt og ingeniør, Lill Bjerregaard Christensen, som trods sit køn, alder og lyse hårfarve har klaret sig godt i en ellers mandsdomineret del af verden.

Som udstationeret for Atkins i Dubai har Lill gennem tolv måneder været med til at udvikle de nye boligområder Dubai Hills og Dubai Creek Harbour, hvor der i det sidstnævnte projekt kun var to uger til at udarbejde en masterplan for hele området.

Trods kort tidsfrist blev planen en stor succes hos bygherren og Atkins yderligere opgaver i det store projekt.

Alt skal være højere, større og bedre
Lill Bjerregaard Christensen har også været med til at planlægge det prisbelønnede projekt Prince Sultan Culture Centre i havnebyen Jeddah i Saudi-Arabien og et villaområde i den såkaldte White City i Baku, Aserbajdsjan.

Aktuelt er hun med til at tegne stregerne til et nyt villaområde i udkanten af Saudi Arabiens hovedstad, Riyadh. Tanken er at skabe et område med kulturelle og rekreative funktioner midt i det fantastiske flodleje-landskab, som skiller sig ud fra det ellers meget flade ørkenlandskab omkring hovedstaden.

- Det er virkeligt sjovt og lærerigt at være med hernede. Tingene går meget stærkt, og jeg har udviklet mig helt vildt meget. Bygherrerne vil gerne overgå hinanden. Så når man laver en masterplan, skal der altid være et vartegn, som er højere, større og bedre end det, som andre har. Samtidig har de andre byggeregler end herhjemme og må eksempelvis bygge meget højere. Som byplanlægger har man derfor mulighed for at realisere nogle ret vilde idéer, fortæller den danske byplanlægger.

Strammere dresscode
Lill Bjerregaard Christensen blev udstationeret til Dubai for halvandet år siden og havde dengang blot tre kolleger i Atkins’ nystartede afdeling for masterplanlægning i Dubai. Den spinkle bemanding betød, at hun skulle løse mange forskellige typer opgaver. Og der var pres på, fordi kunderne på de kanter forventer, at man er hurtig til at aflevere færdigt materiale.

Til møder i Dubai er Lill ofte den eneste kvinde ved bordet. Hendes oplevelse er, at anciennitet og personlig placering i hierarkiet har stor betydning, og dresscoden er strammere end herhjemme. Dog har de mange turister i Dubai og arbejdere fra forskellige lande vænnet de lokale i Dubai til vestligt klædte kvinder, og tildækning er da heller ikke et krav.

- En af de mest spændende ting er at skulle arbejde sammen med folk fra mange forskellige kulturer på Atkins’ afdeling i Dubai, som i takt med et stigende antal ordrer hastigt er blevet udvidet med flere medarbejdere.

Erfaringerne kan bruges i Danmark
Erfaringerne fra Mellemøstens store projekter vil Lill og hendes kolleger også kunne bruge herhjemme ved planlægning af nye bydele i større danske byer, eller når der skal bygges i højden, som det eksempelvis er tilfældet på Aarhus Havn og i Carlsbergbyen.

Lige nu er det dog ikke danske projekter, der har Lill Bjerregaard Christensens bevågenhed. For ud over villaområdet i Saudi Arabien er hun med til at tegne de store streger for en lang mole i Abu Dhabi, hvor landets nationalflag skal veje for enden. Om flaget skal hejses i en høj flagstang eller på toppen af et kæmpebyggeri, er endnu ikke besluttet. Men Lills forventning er, bygherren også i dette tilfælde ønsker sig et spektakulært vartegn, som folk skal lægge mærke til.

Lill Bjerregaard Christensen er uddannet diplomingeniør og kandidat fra Aarhus arkitektskole med speciale i planlægning og kulturmiljøer. Hendes karriere startede med seks måneder hos Københavns kommune, Herefter kom hun for fire år siden til Atkins, som er en international rådgivende ingeniørvirksomhed. For tiden er hun hjemme fra Dubai og hendes fysiske arbejdsplads er på Atkins’ kontor i Ørestaden. Men hun arbejder fortsat tæt sammen med sine kolleger i Mellemøsten, hvor byggekranerne sjældent står stille.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078