23948sdkhjf

Byd løs på Rebilds byggegrunde

De mindre byer trænger. Derfor vil den himmerlandske kommune skubbe til salget af familiehusgrunde.
Sidste år sænkede Rebild Kommune mindstepriserne med 10 procent. Det hjalp ikke mærkbart. Så nu har Økonomiudvalget i Rebild Kommune besluttet at udbyde de kommunale byggegrunde til familiehuse uden mindstepris. Men forbeholder sig retten til takke pænt nej.

Det skriver Rebild Kommune på sin hjemmeside.

- Noget kunne tyde på, at det opleves sådan, at grundene er for dyre, så det er lavet med hensigt at få prøvet priserne af. Omvendt vil vi sikre os, at vi har mulighed for at sige nej, hvis der kommer en og vil købe alle grundene i Blenstrup for 10 kroner, siger borgmester Leon Sebbelin (R) til Building Supply.

Han er klar over, at tendensen i disse år ikke går mod at flytte ud i landdistrikter. Det er især i mindre byer, at Rebild Kommune gerne vil sælge grunde.

- I de senere år har vi jo kunnet se over hele landet at folk flytter til de største byer i et område. Med dette tiltag forsøger vi at få køberne til at vende blikket mod de mindre byer, for jeg er sikker på at mange vil se kvaliteterne her, hvis de først tager hen og ser på forholdene.

Med en enkelt undtagelse udbydes alle kommunens familiehusgrunde til salg uden mindstepris frem til og med 31. august 2015, og man skal give et skriftligt tilbud.

Nogle grunde på Stærevej i byen Terndrup må ikke udbydes til salg under kostpris i en periode, fordi udstykningen er helt ny. Det er den eneste undtagelse fra ordningen.

Økonomiudvalget skal stilling til de indkomne bud på et møde 9. september. Udvalget forbeholder sig ret til ikke at sælge til den tilbudte pris.

Men er det ikke en meget uforpligtende reklame for jer at sløjfe mindsteprisen, når I alligevel kan sige nej?

- Det er ikke et reklamestunt. Og det er ikke anderledes, end hvis private udbyder en opgave, så vil man regelmæssigt kunne se, at man forbeholder sig ret til at afslå et tibud. Vi vil ikke risikere situationer, som vi ikke har forestillet os på forhånd, og vi har slet ikke drøftet, hvor smertegænsen er. Vi vil kigge på de tilbud, der kommer og vurdere dem invidividuelt. Nogle steder vil vi måske gå længere med rabatten end andre steder, siger borgmester Leon Sebbelin.

Rebild er ikke den eneste kommune, der forsøger sig utraditionelt. Frederikshavns Kommune har netop lukket et udbudsvindue, hvor grunde blev solgt til dumpingpriser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079