23948sdkhjf

To store skoleopgaver med Kant

Kant Arkitekter har vundet helhedsrenovering på både Bellahøj Skole og Kildevældsskolen i Købehavn.
Bellahøj Skole og Kildevældsskolen er klassiske københavnske folkeskoler med høj bevaringsværdi. Begge skoler skal helhedsrenoveres, så de eksisterende bygninger fra begyndelsen af forrige århundrede forvandles til moderne grundskoler.

Ud over renoveringen skal Bellahøj Skole også have en ny tilbygning, mens der på Kildevældsskolen også skal etableres et nyt Kulturcenter Kildevæld.

Bellahøj Skole
Bellahøj Skole er bygget i 1937 og skal udvides med et spor, dvs. klasser fra børnehaveklasse til 9. klasse, og mere end 100 nye fritidspladser. Skolen ligger umiddelbart op til Bellahøjparken med C. Th. Sørensens grønne amfiteater.

Hovedbygningen er bevaringsværdig i kategori 2. Bellahøj Skole blev i 2007 landets første skole med idrætsprofil.

Bellahøj Skole er vundet og skal gennemføres i et samarbejde mellem Kant Arkitekter, Effekt, Kragh & Berglund og Alectia.

Kildevældsskolen
Kildevældsskolen ligger på ydre Østerbro og skal med etableringen af Kulturcenter Kildevæld manifestere sig som et samlende og aktiverende omdrejningspunkt for bydelen. Kildevældsskolens oprindelige bygninger er bevaringsværdige i kategori 4.

Holdet bag Kildevældsskolen er Kant Arkitekter, Effekter, Thing & Brandt Landskab og Balslev.

Projekterne på Bellahøj Skole og Kildevældsskolen er en del af en samlet strategi for opgradering af de københavnske folkeskoler på seks specifikke indsatsområder: genopretning, modernisering, energirenovering, klimatilpasning, indeklima og tilgængelighed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14